Direktør går af: "Jobcentrets Ofre" håber på ny kultur

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens direktør fratræder sit job. Aktivisterne i "Jobcentrets Ofre" håber på flere førtidspensioner og en ny kultur i Københavns Kommune.

For Kim Madsen fra "Jobcentrets Ofre" er farvellet til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens direktør en god nyhed.

- Jeg tænker, at det pres som de sociale modstandsbevægelser har lagt, det har givet pote nu, siger han til TV 2 Lorry.

Forvaltningen i København er igennem længere tid blevet kritiseret for at tildele færre førtidspensioner og flexjobs end andre kommuner.

Især under den tidligere borgmester på området, Anna Mee Allerslev fra Radikale Venstre, var der mange protester.

Håber på fornyede arbejdsgange

Med en ny direktør i spidsen håber Kim Madsen, at forvaltningen bliver moderniseret. 

- Der er en meget, meget gammel struktur, som gør, at man stadig kører efter de samme principper, når man sidder derinde og arbejder. Det er derfor, der er så mange, der er blevet klemt i beskæftigelsessystemet, siger talsmanden for "Jobcenterets Ofre" som sammen med organisationen "Næstehjælperne" arbejder for de borgere, der føler sig svigtet af Københavns Kommunes forvaltning. 

Gyda Heding, der er medlem af Borgerrepræsentationen i København for Enhedslisten, var blandt de første til at fortælle om direktørens afgang på sin profil på Facebook.

- For mig at se, er det klart signal om, at vores nye borgmester vil noget nyt, siger hun til TV 2 Lorry.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren, Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre, ønsker ikke at udtale sig om sagen i dag. Hendes forvaltning henviser til, at der er tale om en personsag.

Enhedslisten håber, at en ny administrativ ledelse kan forny arbejdsgangene i forvaltningen.

- Jeg håber, at vi kommer til at kigge på den kultur, som på en eller anden måde har været en ond spiral. Jeg håber, at man kigger ind i den kultur og tager alvorlige skridt for at forandre den, siger Gyda Heding.

Flere førtidspensioner og flexjobs

Cecilia Lonning Skovgaard har lovet, at der skal uddeles flere førtidspensioner og flexjobs, og hun kan regne med Enhedslistens stemmer.

- Jeg håber, at det kan komme til at betyde, at de mennesker, der har brug for hjælp i vores system, kommer til at få hjælp, siger Gyda Heding.

Noget kan tyde på, at direktørens afgang er sket forholdsvis pludseligt.

"Jobcenterets Ofre" fik i hvert fald for tre dage siden en indkaldelse til et møde i forvaltningen. I mailen står den fratrådte direktør på deltagerlisten.

- Jeg synes, det er mærkeligt, jeg kan slet ikke forstå det. Der må være sket noget på rådhuset, som vi ikke ved noget om endnu, siger Kim Madsen. 

Kim Madsen håber, at direktørens farvel kan være med til at markere bedre tider. Han forventer, at den nye borgmester lever op til sine løfter.

-  Vi skal have nogen flere førtidspensioner og flexjobs. Det er det, vi skal nu. Hun har lovet, at det skal nok komme til at ske, siger Kim Madsen til TV 2 Lorry.

I en mail fra i den 7. maj stod direktøren på deltagerlisten til et møde, men blandt andet "Jobcenterets Ofre." Vi har sløret navnet af redaktionelle årsager.
I en mail fra i den 7. maj stod direktøren på deltagerlisten til et møde, men blandt andet "Jobcenterets Ofre." Vi har sløret navnet af redaktionelle årsager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere