DF vil fjerne nyt politi-center fra København

Rigspolitiets Center for it-kriminalitet bør ligge i provinsen i stedet for i København, mener DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen.

DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen, vil flytte Rigspolitiets Center for IT-relateret Kriminalitet til provinsen.

Dansk Folkeparti vil placere Rigspolitiets Center for IT-relateret Kriminalitet (LCIK) i provinsen. Centret bør ikke ligge i København som en del af Københavns Politi.

Det siger DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen ifølge Ritzau til Radio24syv.

Han forstår ikke, hvorfor centret skal ligge i København.

- Der er et stort ønske fra et bredt flertal i Folketinget og fra os om, at man flytter statslige arbejdspladser ud i provinsen, så man sørger for, at staten er repræsenteret andre steder. 

Læs også Rasende brugere: Møbelfirma snyder med falske facebook-konkurrencer

Centret skal beskæftige sig med sager om bedrageri og svindel på nettet. Det er planen, at centret også skal behandle andre former for it-kriminalitet.

Politiet: Københavnerne ved mest om økonomisk kriminalitet

Københavns Politi behandler mere end hver fjerde sag om økonomisk kriminalitet. Det er forklaringen på, at Rigspolitiet har placeret centret i København, skriver Rigspolitiet til Radio24syv.

- Med den erfaring, Københavns Politi har, er de i stand til at overføre en kritisk masse af rutinerede ledelses- og personaleressourcer, der kan hjælpe den fælles opgaveløsning godt på vej fra starten af. 

Læs også Politiet: Økonomisk IT-kriminalitet boomer

Men det overbeviser ikke Peter Kofod Poulsen.

- Hvis der er et fagligt belæg, der siger, at det vil være klart bedst at lægge det der, ja så er der jo et fagligt belæg for det. Jeg har bare ikke set det faglige bud på noget som helst, siger Peter Kofod Poulsen. 

- Det væsentligste er, at statslige arbejdspladser bliver spredt ud til hele Danmark.

- Jeg tror bestemt også, at der er ekspertise i provinsen til de her ting, siger Peter Kofod Poulsen, der afviser at kræve udflytning af centeret.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (V) vil ikke kommentere sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik