DF forlod budgetforhandlinger i vrede: ”Det er en massakre”

Tre borgerlige partier har forladt budgetforhandlingerne i København i protest over besparelser på velfærdsområdet.

Først gik Konservative tirsdag aften. Onsdag formiddag var det så Liberal Alliances tur.

Og her til eftermiddag blev det så Dansk Folkepartis tur til at rejse sig og forlade budgetforhandlingerne i Københavns Kommune i protest.

De tre borgerlige partier - der i øvrigt er de eneste partier uden en borgmesterpost - er utilfredse med, at social- børne- og ældreområdet ifølge dem får den helt store sparekniv næste år.

quote Det er en massakre på velfærden i København. I de 10 år jeg har været med i alle budgetterne, har jeg aldrig oplevet noget lignende

Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti

- Vi valgte at blive siddende, lige indtil der lå en endelig aftale. Det gjorde vi i håbet om, at vi kunne overbevise de andre om, at man skulle fjerne nedskæringer på ældreområdet og de massive besparelser der er på social- og handicapområdet, siger Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

- Men det lykkedes ikke. Det udkast, der ligger klar til underskrivelse, det er en massakre på velfærden i København. I de 10 år, jeg har været med i alle budgetterne, har jeg aldrig oplevet noget lignende. Så længe man sidder ved bordet, kan man komme med nye idéer og prøve at overbevise de andre partier om, at det er mennesker man har med at gøre. Men denne gang har der ikke været noget at gøre, tilføjer gruppeformanden.

"Det rammer børnefamilierne"

Når budgetaftalen er underskrevet, skal Socialudvalget ifølge Carl Christian Ebbesen mødes for at spare 22 millioner kroner for at holde dette års budget alene på handicapområdet.

Og ifølge ham er der på ældreområdet skrevet ind i aftalen, ”at der skal ske en optimering af bemandingen i dagtimerne”.

- Konkret betyder det, at man sparer fem millioner kroner på hjemmehjælpen, siger Carl Christian Ebbesen.

På børneområdet bliver der skrevet under på, at der skal være 7,7 børn per voksen i børnehaverne, og samtidig bliver forældrebetaling for fritidshjem sat op med 600 kroner per barn om måneden, mener Carl Christian Ebbesen at vide.

En anden del af aftalen indebærer ifølgen DF-poltikeren også, at beboerlicensen for bilejere bliver tredoblet. De miljøvenlige klasse A-biler stiger for eksempel fra 300 til 1000 kroner om året.

- Alle de her besparelser kommer jo til at ramme børnefamilierne. Og vi synes, det går stik i mod alt, hvad der er lovet i valgkampen. Jeg forstår de frustrerede forældre på handicapområdet, der demonstrerer. Dansk Folkeparti går nu i opposition og opfordrer folk til at gå på gaden og kæmpe mod de uhyrligheder, siger Carl Christian Ebbesen.

"Hvorfor spares der ikke på udlændingeområdet?"

I stedet for besparelser på velfærdsområdet har DF under forhandlingerne ifølge dem selv kæmpet for at få bredt besparelserne ud på flere områder.

quote Jeg forstår ikke, at der ikke er sparet så meget som én eneste krone på udlændingeområdet,

Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti

- Vi ville skære alt det væk, som ikke handler om socialvelfærden. Når der nu spares så hårdt på de her områder, så mener vi ikke, at der er plads til at lave eksperimentelle køkkener med ny madlavning eller lave en mad- og måltidsstrategi, som skal lave et totalt skifte i kommunen.

- Desuden bruger kommunen 200 millioner kroner på positiv særbehandling af folk med udenlandsk baggrund, der bor i København. Det kan der være gode grunde til, og noget af det, er også godt givet ud i forhold til integrering, men jeg forstår ikke, at der ikke er sparet så meget som én eneste krone på udlændingeområdet, siger Carl Christian Ebbesen, der også ønsker at byggeriet sættes på pause i kommunen.

- Vi mener, at der skal stoppes med byggeri af alle de her boligkomplekser, som skyder op. Der bør sættes en bremse i, så vi kan holde en pause indtil der er kontrol over situationen igen, for lige nu vokser København sig større, og der er flere tilflyttere, end byen kan rumme.

Ved forhandlingsbordet på Københavns Rådhus er partierne Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet samt Venstre fortsat i forhandlinger om et budgetforlig.

Det forventes, at partierne underskriver og præsenterer budgetforliget torsdag formiddag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere