DF-borgmester kæmper videre: Vil afskaffe kønsopdelt svømning

København bør følge Århus’ eksempel og afskaffe kønsopdelt svømning, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Foto: Sara Gangsted - Scanpix

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen er ikke en mand der helmer, når han brænder for en sag. En af dem er at få afskaffet kønsopdelt svømning i de københavnske badebassiner. 

Og selvom borgmesterens forslag blev nedstemt første gang i september, er DF-politikeren allerede på banen igen. 

Det sker efter et flertal i Århus Byråd nu er klar til at forbyde kønsopdelt svømning, hvis opdelingen foregår af religiøse grunde.

Socialdemokraterne, som før har været imod et forbud, har ændret holdning til spørgsmålet og bakker nu op. Det skriver DR Østjylland.

Læs også Kulturborgmester: Kønsopdelt svømning bør ikke støttes

Dette får nu Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen til at opfordre partierne i Borgerrepræsentationen i København til at følge Århus’ eksempel. 

- Det er glædeligt, at de østjyske socialdemokrater er kommet til fornuft. Jeg håber, de nye toner smitter af på socialdemokraterne og de øvrige partier i København, så vi kan få sat en stopper for svømmeundervisning for indvandrerpiger bag nedrullede gardiner, siger Carl Christian Ebbesen og fortsætter:

Læs også Fortsat kønsopdelt svømning i Tingbjerg

- Når muslimske piger og kvinder svømmer på hold blandt deres egne og bag tildækkede ruder, bliver de ikke integreret, men fastholdt i parallelsamfund, hvor ligestilling mellem kvinder og mænd er ilde set. Vi gør pigerne en bjørnetjeneste ved at støtte særlige svømmeprojekter for indvandrerpiger. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik