Det kan du lave i weekenden: Affyr en kanon eller tag en Gin og Tonic

Affyr en virtuel kanon, find en diamant i metroen eller smag en udsøgt Gin og Tonic. Mulighederne er mange i denne weekend.

Skal du have det sidste sjov ud af vinterferien, eller vil du blot peppe din weekend lidt op, så er der masser af sjov at give sig til for alle aldre i ugens sidste dage. 

Her er tre begivenheder, du kan kan kaste dig over.

Kom 100 år tilbage i historien

Lad, sigt og affyr din kanon som en ægte soldat. Det er, hvad du blandt andet får chancen for at prøve på Mosede Fort i Greve.

Med teknologiens kræfter kan du nu træde ind i en verden fra 100 år siden, hvor Mosede Fort stadig var bemandet af det danske militær. Alt, du skal gøre, er at tage Virtual Reality-brillerne på, og straks træder du ind i rollen som ægte soldat og får lov til at lade, sigte og affyre fortets kanoner.

Den unikke virtuelle verden er kun mulig at træde ind i i denne weekend og i næste uge. Alle kan give sig i kast med kanonerne, og det er ganske gratis at prøve, når først entrébilletten til museet er betalt. 

Virtual Reality på Mosede Fort

Du kan læse mere om billetter og åbningstider her

Smag gin fra hele verden

Har du haft en hård uge, kan du fredag og lørdag komme helt ned i tempo med en kølig Gin og Tonic. Eller flere, hvis det har været en ekstra travl uge.

I denne weekend løber Copenhagen Gin Festival nemlig af staben for første gang nogensinde i Danmark. Der er ikke sparet på noget, og i Lokomotivværkstedet ved Dybbølsbro venter et sandt gin og tonic-paradis.

Her kan du smage hele 100 forskellige typer af gin og tonics fra 28 forskellige lande for en entrépris på 220 kroner. Det er gratis at hælde alle smagsprøverne på den populære spiritus ned, men vil du have en drink, der er kælet rigtig for, koster det 50 kroner stykket.

Kan du ikke få nok af den eftertragtede gin, så er det også muligt at købe de mange produkter med hjem - men du skal skynde dig, festivalen har allerede solgt 4000 billetter.

Copenhagen Gin Festival

Her kan du købe din billet og læse mere om festivalen 

Gå på diamantjagt i metroen

Metrobyggeriet er gået i stå, for de mange diamanter, som metroarbejderne skal bruge, er pist forsvundet.

Vil du have et eventyr ud over det sædvanlige med dine børn, eller skal dit indre lejebarn bare luftes en smule, så kan I lørdag og søndag hjælpe metrofolkene med at finde de forsvundne diamanter.

Hvis I er rigtig gode og finder de fire smukke sten for mod, styrke, klogskab og samarbejde, kan I vinde en masse præmier til en værdi af 5000 kroner. Desuden er det meningen, at de små får lært, hvordan metrosystemet fungerer, så forældrene i fremtiden ikke skal være bekymret for, at deres børn farer vild.

Metrosystemet er nemlig stort, men bare rolig. Når I møder op ved nedgangen til Nørreport Metrostation, får I udleveret et skattekort, jeres egne metrohjelme og en pose til diamanterne.

Herefter er det bare at gå i gang med jagten. Det koster ingen penge, ud over en gyldig metrobillet.

Diamantjagt i metroen

Læs mere om arrangementet og de mange præmier her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere