Det Jødiske Samfund politianmelder imam

Efter gårsdagens historier om en imams prædiken om jødedrab i en moské har Det Jødiske Samfund i dag politianmeldt imamen.

Det Jødiske Samfund har valgt at politianmelde en imam, da hans prædiken i en moské på Nørrebro i København betragtes som en opfordring til at begå drab på jøder.

quote Det citat, vi har set, mener vi, rummer en slet skjult opfordring til vold og drab på jøder. Og det er fast praksis fra vores side, at når vi støder på den slags ting, så overgiver vi det til politiet.

Dan Rosenberg Asmussen, Formand, Det Jødiske Samfund i Danmark

Det oplyser Dan Rosenberg Asmussen, som er formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

- Det citat, vi har set, mener vi, rummer en slet skjult opfordring til vold og drab på jøder. Og det er fast praksis fra vores side, at når vi støder på den slags ting, så overgiver vi det til politiet, siger han.

Kristeligt Dagblad bringer torsdag en oversættelse af en fredagsprædiken fra imam Mundhir Abdallah i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år.

Oversættelsen fra arabisk til engelsk er lavet for Det Jødiske Samfund af det uafhængige amerikanske institut Memri.

quote Vi frygter, at svage, letpåvirkelige personer kan vælge at tage den her type opfordringer meget bogstaveligt. Og på den baggrund udføre terrorhandlinger.

Dan Rosenberg Asmussen, Formand, Det Jødiske Samfund i Danmark

Det skulle efter sigende fremgå, at imamen citerer en antisemitisk hadith - et islamisk skriftsted - hvor der opfordres til drab på jøder.

- Det materiale, som er tilgængeligt på nettet, har vi nu sendt til politiet og markeret det uddrag, som vi finder problematisk. Vi har ikke selv lavet oversættelsen, så det er et forbehold, vi må tage, siger Dan Rosenberg Asmussen.

Han er bekymret for, at nogen vil tage opfordringen bogstaveligt.

- Vi frygter, at svage, letpåvirkelige personer kan vælge at tage den her type opfordringer meget bogstaveligt. Og på den baggrund udføre terrorhandlinger.

- Det er desværre ikke et tænkt eksempel, da vi lige nu har en retssag, der kører mod en mindreårig, som tilsyneladende har lyttet til den slags opfordringer. Det samme gjorde sig gældende for nogle år siden med terrordrabet i København, siger Dan Rosenberg Asmussen.

/ritzau/

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere