Det grønne affald: Københavnere er nogle dukse

2018 har overgået 2017 i mængden af bioaffald, der er blevet indsamlet i Københavns Kommune. 72 procent af københavnerne sorterer nu deres affald.

Københavnere har allerede sorteret så meget grønt affald, at målet for i år nu bliver opjusteret. Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

København er blevet bedre til at anvende den grønne skraldespand til bioaffald.

Faktisk meget bedre.

Så meget bedre, at mængden af bioaffald, der er blevet sorteret i år allerede overstiger totalen fra sidste år.

Det oplyser Københavns Kommune i pressemeddelelse.

En evaluering af den nye bioaffaldsordning viser, at 72 procent af københavnerne allerede nu sorterer bioaffaldet.

Det kan aflæses på mængden af sorteret bioaffald, der tages imod.

Læs også Københavns bioposer tømmes for affald - og brændes af som plast

Tonsvis af mad 

I hele 2017 blev der indsamlet 4330,6 tons bioaffald. I 2018 er der i perioden fra januar til april indsamlet 4532,9 tons.

- At der allerede nu er indsamlet væsentligt mere affald end forventet, betyder faktisk, at vi er tæt på at nå målet i Københavns ressource og affaldsplan, som er, at vi skal nå 45 procents genanvendelse af affald i 2018, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten.

Før Københavns Kommune udrullede de grønne affaldsspande, var det målet at indsamle 10.000 tons bioaffald i 2018. Det hidtidige resultat betyder nu, at målet opjusteres til 14.000 tons.

- Da vi søsatte ordningen, var det forhåbningen, at vi måske kunne få halvdelen af københavnerne i gang med at sortere fra start af. Så vi er stolte og glade på byens vegne – og især på miljøets vegne – over at københavnerne viser så stor velvilje over for ordningen, siger Ninna Hedeager Olsen.

Affaldsordningen blev sat i gang i august 2017. Bioaffaldsordningen er pt. rullet ud til 90 procent af Københavns etageejendomme og 75 procent af villaerne.

Læs også Snart sorterer halvdelen af hovedstadsområdet affald

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik