Derfor var vejene i København ikke ryddet

Det kom bag på Københavns Kommune, at byen ville vågne til snevejr. Morgentrafikken var derfor meget påvirket af vintervejret.

Foto: TV 2 Lorry

På cykelstierne i København udspiller der sig til daglig en kamp om pladserne.

Men i dag var kampen værre end normalt takket værre sne og frost.

Sneen kom nemlig bag på Københavns Kommune, der har ansvaret for at rydde veje og cykelstier for sne.

Det skriver Ekstra Bladet.

Teknik- og Miljøforvaltningen er helt klar over, at de uryddede veje har skabt problemer:

- Vintertjenesten følger hele tiden situationen tæt. Da prognoserne sent i aftes forudsagde, at der kun ville falde en begrænset mængde sne, vurderede vi, at det var tilstrækkeligt med den saltning, der var gennemført i går. Da prognoserne ændrede sig i løbet af natten og viste, at der ville komme mere sne og mere langstrakt snefald, satte vi ind med at salte og rydde fra klokken halv fem i morges, siger enhedschef Ivan Partov fra Teknik- og Miljøforvaltningen til avisen.

Vintertjenesten har ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen ansvaret for at salte og rydde 734 km offentlige veje og 589 km cykelstier.

Vejbaner og cykelstier saltes og ryddes i en prioriteret rækkefølge, hvor de store og mest trafikerede veje samt byens cykelstier har den højeste prioritet, mens de mindre trafikerede veje bliver taget sidst.

Alligevel var det torsdag morgen lidt af en skøjtebane på flere cykelstier.

- Når københavnerne alligevel oplever, at især cykelstier og fortove er sneet til, så skyldes det simpelthen, at vi ikke kan komme til at rydde ordentligt, før sneen er færdig med at falde. Men vi gør alt, hvad vi kan. Vi har sat alt disponibelt grej ind, vi kører på alle ruter, og vi bliver ved med at køre, indtil veje, cykelstier og fortove igen er fuldt farbare, siger Ivan Partov til Ekstra Bladet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik