Derfor deler politiet særlige net ud til cyklister i København

I de tidlige morgentimer kan man finde Københavns Politi stå ved blandt andet H.C. Andersens Boulevard, hvor de deler postkort og net ud til cyklister.

Københavns Politi kører kampagne mod tyveri fra cykelkurve disse dage. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Sommerferien er for manges vedkommende ovre, studielivet er startet, og cyklerne fylder godt i Københavnerbilledet. Det kan være fristende for cykeltyvene, som går efter værdier fra cykelkurve.

Derfor har Københavns Kommune i samarbejde med Københavns Politi igangsat en kampagne mod tyveri fra cykelkurve.

Læs også Træt af cykeltyveri? Nu kan du gratis få mærket din cykel med en QR-kode

Kampagnen, som Københavns Politi oplyser om på Twitter, handler om at gøre cyklisterne mere opmærksomme på at holde øje med deres cykelkurve.

- Det er især i trafikknudepunkterne, at tyverier fra cykelkurve opstår, og ved lyskryds hvor man venter for rødt og måske er uopmærksom et øjeblik, siger Anne Katrine Kristensen, leder af tyverisektionen i Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Man skal lukke sin taske, dække kurven til, og holde øje i lyskryds, oplyser Anne Katrine Kristensen

Anne katrinekristensen, leder af tyveri sektionen hos Københavns Politi

Kampagnen, som også løb af stablen i 2017, er en kriminalpræventiv kampagne, ligesom kampagnen omkring lommetyverier. De er det man kalder oplysningskampagner.

Kvinder er oftest ofre for tyveri

- Det er et kendt fænomen, at der bliver stjålet fra cykelkurve i København. Oftest er det kvinder, det går ud over, fordi det oftest er dem, som kører med cykelkurv, og det kan ske i mange situationer, hvor man er uopmærksom. Enten ved at man er ved at låse sin cykel, eller i et lyskryds hvor man er optaget af trafikken for eksempel, fortæller Anne Katrine Kristensen til TV 2 Lorry.

Læs også Godt nyt: Færre cykeltyverier end nogensinde

’Pas på tyvene - de er nye i trafikken’ som kampagen hedder kører i uge 36 og 37 og politiet vil være synlige i morgentrafikkens knudepunkter, og dele sikkerhedsnet og postkort ud til cyklister i København.

I mellemtiden opfordrer Anne Katrine Kristensen cyklister til at være ekstra opmærksomme, hvis man kører med indhold i sin cykelkurv.

- Man skal lukke sin taske, dække kurven til, og holde øje i lyskryds, oplyser Anne Katrine Kristensen, leder af tyveri sektionen i Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik