Der bygges for store boliger i København

Der bliver generelt bygget for stort og dermed dyrt i København, mener boligøkonom. Liberal Alliance vil have kommuneplanen ændret.

Hvis du vil bo i København, er det nemmest at finde en passende lejlighed, hvis du er en velhavende børnefamilie, mener Curt Liliegreen, boligøkonom ved Boligøkonomisk Videnscenter. Det skriver Berlingske. 

- Problemet med den måde, København bygger på, er, at der kommer til at mangle boliger til singler med almindelige indkomster og par med lave indkomster. Det er besynderligt, at man bygger for børnefamilierne. De flytter jo ud til parcelhusene i omegnen, så hvis overborgmesteren vil bygge for dem, er det mere en kamp om skatteborgere end noget andet, siger Curt Liliegreen til Berlingske. 

Boliger med et areal under 50 kvadratmeter er faldet relativt set, mens der er kommet cirka 18 procent flere boliger i størrelsen 150-174 kvadratmeter, viser tal fra Boligøkonomisk Videnscenter. 

For selvom der konstant bliver bygget nyt for at imødekomme de flere tusinde tilflyttere, der hvert år søger mod hovedstaden, fastholder et krav i  kommuneplanen, at lejlighederne i nybyggeri i gennemsnit skal være 95 kvadratmeter. 

LA: Liberaliser byggereglerne

Liberal Alliances kandidat til kommunalvalget i København, Danny Malkowski, mener, at man skal ændre reglerne, så de imødekommer dem, som søger mindre boliger. 

- Der er stor efterspørgsel på særligt mindre to- og treværelses lejligheder i København. Og private bygherrer står i kø for at bygge dem. Det må de bare ikke, fordi kommuneplanen kræver, at de skal bygge lejligheder, der er mindst 95 kvadratmeter i gennemsnit. Og så er det klart at boligerne bliver dyrere, når de er større, siger Danny Malkowski til Berlingske. 

Ifølge ham kommer Liberal Alliance i København med al sandsynlighed til at stille et medlemsforslag om, at der skal sendes et kommuneplantillæg i høring. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Ny undersøgelse afslører flere krænkelsessager med Frank Jensen

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere