Den smarte by rykker ind på Rådhuspladsen

Fremtidens smarte by bliver de kommende måneder testet i befærdede gader omkring Rådhuspladsen

Gaderne ved Rådhuspladsen og Tivoli bliver i det skjulte indrettet til et levende laboratorium, hvor fremtidens smarte by vil blive testet af og måske kan blive grundlag for en ny slags dansk eksport, skriver Berlingske Business.

Københavns Kommune vil sammen med telegiganten TDC, netværks- og den amerikanske IT-gigant Cisco og den franske lys- og trafikgigant Citelum udvikle og afprøve ny teknologi, som skal forbedre luftkvaliteten ved at styre trafikken intelligent.

Teknikken skal få affaldskurvene til selv at melde, når de skal tømmes, og den skal lede bilisterne kortest og hurtigst frem til en ledig parkeringsplads. Derudover vil et trådløst internet fra lygtepæle m.m. blive sat op for at indsamle masser af data, som skal bruges til den intelligente byplanlægning og hjælpe turister.

Ifølge Berlinsske skyder Cisco pg Citelum teknik og mandskab for 15 millioner kroner i projektet, som kaldes for Street Lab.

I København er en smart by lig med en bæredygtig by. Det nye Street Lab skal sikre, at vi udnytter potentialet i nye, digitale løsninger. Hvis vi nemt og billigt kan måle den aktuelle luftforurening i byen, kan vi styrke indsatsen mod den forurenende biltrafik. Og med sensorer i skraldespandene kan vi måske planlægge renholdet af byen på smartere måder end i dag, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester (EL), hvis forvaltning holder snor i det levende laboratorium.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere