Den Lille Havfrue er taget til Sydkorea med statsministeren

Sydkoreanerne er vilde med H.C. Andersen, fortæller Københavns overborgmester, der er med på officielt besøg.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Dansk kunst og kultur er populært i Sydkorea.

Ikke mindst H.C. Andersen har mange fans, og derfor får Sydkoreas hovedstad, Seoul, en kopi af den københavnske turistmagnet og eventyrfigur Den Lille Havfrue.

Det fortæller Københavns socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen, til Ritzau.

 Der har været et meget stort ønske fra bystyret i Seoul om at få en lillesøster til Den Lille Havfrue.

Frank Jensen, overborgmester

Han er en del af en delegation, som med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen er på officielt besøg i Sydkorea søndag til tirsdag.

- Der er i Sydkorea en meget stor interesse for dansk arkitektur, kunst og måden, vi lever på i Danmark. Der er ikke mindst også en stor interesse for H.C. Andersen og Den Lille Havfrue, siger Frank Jensen til Ritzau.

- Der har været et meget stort ønske fra bystyret i Seoul om at få en lillesøster til Den Lille Havfrue. Den bliver overrakt under statsministerens og mit besøg i Seoul, lyder det fra overborgmesteren.

Læs også Forbudt: Den lille Havfrue for fræk til Facebook

Det er første gang i 25 år, at en dansk statsminister er på officielt besøg i Sydkorea.

Statsministeren ledsages - foruden af Københavns overborgmester - af 15 virksomhedsledere, lederne af fem erhvervsorganisationer og repræsentanter fra danske universiteter.

Frank Jensen vil som repræsentant for København udnytte turen til at slå et slag for, at sydkoreanere rejser på ferie i den danske hovedstad.

Mange har allerede lagt vejen forbi. Ifølge overborgmesteren er antallet af koreanske turister i København fordoblet i løbet af de seneste fem år. I 2015 var der 23.000.

Den udvikling tilskriver Frank Jensen blandt andet en stigende interesse for dansk kultur såvel som det danske samfund generelt.

- Der er en interesse for den særlige samfundsmodel, vi har med velfærd i Danmark, siger Frank Jensen.

Omvendt skal besøget i Sydkorea også skabe mere opmærksomhed om Seoul som et muligt rejsemål for danske turister.

Danske virksomheder har finansieret kopien af Den Lille Havfrue, som overrækkes til Seoul, fortæller Frank Jensen. Det er en mindre udgave end den originale statue, der står ved Langelinje i København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik