Den kongelige ballet inviterede på optagelsesprøve

Hvert år inviterer Den Kongelige Ballet til optagelsesprøve og unge håbefulde balletelever valfarter til fra hele landet for at søge ind.

Inden landets unge balletdansere kan komme til optagelsesprøve på Den Kongelige Ballet inviteres udvalgte balletskoler i Danmark til Store Balletskoledag. Her får elever en unik mulighed for at danse på selveste det Kongelige Teaters Gamle Scene. Og Den Kongelige Ballet får mulighed for at se dygtige elever før optagelsesprøven.

quote Det er sjovt at prøve at danse herinde, fordi man ikke får lov til det særligt mange gange.

Sarah Nadelmann, Balletdanserinde, Balletkompagniet

En af dem, der i dag var til stede, var 10-årige Sarah Nadelmann fra Balletkompagniet i Skovshoved.

- Det er sjovt at prøve at danse herinde, fordi man ikke får lov til det særligt mange gange. Så det er dejligt, og man skal bare danse og gøre det så godt, som man kan, siger hun.

Ligesom så mange andre har Sarah Nadelmann øvet sig i mange måneder, så det var en stor dag for hende, og en stor oplevelse. Selvom hun har prøvet at danse på den fornemme scene før, nyder hun at danse ballet hver eneste gang.

- Jeg synes, det er sjovt, og man lærer hele tiden nogle forskellige ting. Og så er musikken god. Men det er også meget svært, siger hun.

quote Vi er ikke kede af det, hvis vi mister vores bedste elever - det er vi kun meget stolt af, da det er et meget lille nåløje, der kommer igennem.

Helle Keis, Balletskoleleder, Balletkompagniet

For skolerne er det en stor ære at blive inviteret ind, og Balletkompagniet i Skovshoved har været så heldige at blive inviteret med hvert år siden skolens start.

Balletkompagniet startede i 2007 som en lille balletskole i Skovshoved af den professionelle danserinde og tidligere kongelige balletbarn, Helle Keis. På få år har skolen vokset sig til den største i Storkøbenhavn med ca. 1000 elever fordelt på i alt fire studier i Skovshoved, Vanløse, City2 og Ørestad.

- Der er nogle af vores elever, der måske har en lille spire i sig, som kan blive vækket til live, når vi kommer ind på den Kongelige Ballet. Men vi er ikke kede af det, hvis vi mister vores bedste elever - det er vi kun meget stolt af, da det er et meget lille nåløje, siger balletskoleleder Helle Keis.

Om det rækker til en plads for 10-årige Sarah Nadelmann vil tiden vise, men der er håb forude for den unge aspirant.

-  Det gik rigtig godt i dag synes jeg, men der var også lidt kaos derinde. Pludselig stoppede musikken, og nogle kom også lidt for sent ind på scenen. Men det var sjovt at danse,  siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere