En kødautomat er lige præcis det, du forestiller dig.
En stor, firkantet og afkølet kolos med et udstillingsvindue der bugner af - ja, kød.
Når man skal bruge et godt stykke kød, skal man være uafhængig af tiden på døgnet og butikkernes åbningstider.
Ligesom det i årevis har været muligt for alle og enhver at trække en pose slik eller en dåsesodavand fra en automat utallige steder i landet, kan du fra 4. november altså også trække kød. I hvert fald hvis du bor i Kgs. Lyngby.
Her åbner Morten Holm nemlig danmarkshistoriens allerførste kødautomat.
- Andre steder i verden er kødautomater en stor succes. I Tyskland er der flere hundrede af slagsen, og i USA skyder automaterne op med en ambition om, at de med tiden skal blive lige så almindelige som pengeautomater. Og nu er tiden moden til at afprøve idéen om døgnåbne automater i Danmark fyldt med vakuumpakket kød af den bedste kvalitet, siger Morten Holm i en pressemeddelelse.
Kilo og karruseller
Ordet 'kødautomat' er endnu ikke optaget i den danske ordbog, men nu kan vi altså snart se den ude i virkeligheden.
Og står det til Morten Holm, vil der komme flere i fremtiden. Inden udgangen af 2019, er det hans plan, at der er opstillet 50-100 kødautomater rundt omkring i Danmark.
Slagtermesteren har de seneste seks år haft succes med forretningsideen 'kødbilen' - der, selvfølgelig, er en bil der hver dag kører ud med økologisk kød til kunder i hele Danmark.
- Min ambition, lige fra jeg startede Kødbilen, har været, at alle danskere skal have adgang til ordentligt kød, der er til at betale. Og når jeg nu tager næste skridt og åbner Kødautomaten, handler det om, at når man skal bruge et godt stykke kød, skal man være uafhængig af tiden på døgnet og butikkernes åbningstider, siger han i pressemeddelselsen.
Om man mangler pølser til natmaden eller pludselig får lyst til et særlig godt stykke kød en sen aften efter slagterbutikkens lukketid, så kan folk nu, takket være Morten Holm, få stillet deres appetit.
Han pointerer også, at automaten imødekommer dem med skæve arbejdstider.
Hver automat kommer til at indeholder 10 såkaldte karuseller med 36 rum i hver.
Når automaten er fyldt og rummene bugner af alt fra tyndstegsfilet, entrecòte og skinkeculotte til hakket oksekød, lammepølser og bacon i tern, betyder det, at den rummer op mod 400 kilo kød, afhængigt af udskæringerne. Alt kødet er 100 procent økologisk.
Åbningen af Danmarks første kødautomat
Hvor: Gammelmosevej 119 B, 2800 Kgs. Lyngby
Hvornår: Søndag d. 4 november kl. 12
Andet: Der vil være gratis servering af mad og drikkevarer indtil kl. 16
Du kan se hele TV 2 Lorrys indslag om kødautomaten i Lyngby herunder: