Demonstration for sikre ruter til flygtninge

Welcome to Denmark demonstrerer i dag kl. 12-16 for menneskerettigheder og for flygtninges rettigheder. 115 byer i 28 lande gør det samme.

Beskeden er klar: Safe passage – sikre ruter! Der skal oprettes sikre ruter til Europa og de europæiske regeringer skal handle nu. Sikre ruter fra krigshærgede lande til sikre tilflugtsteder, sikre ruter fra Sydeuropa til destinationerne, ikke flere lukkede grænser, ikke flere undskyldninger!

Det er budskabet fra Welcome to Denmark, der  arrangerer demonstrationen i København.

– Vi synes, det er vigtigt at lave en stor demonstration i København for at minde de danske politikere om, at de også har et ansvar, selv om vi befinder os langt fra EU's ydre grænser, udtaler Line Søgaard, som er talsperson fra Welcome to Denmark, og fortsætter:

– Alene siden årsskiftet er 410 mennesker druknet på havet på vej mod Europa. I dag viser vi, at civilsamfundet nægter at se passivt til, mens politikerne strammer grænserne og sætter NATO ind for at forhindre flygtningene i at nå Europa. Vi kræver i stedet sikre rejseruter.

Line Søgaard siger til TV2 Lorry at Welcome to Denmark regner med 700 vil deltage i eftermiddag.

Demonstrationen starter klokken 12 ved Israels Plads. Herefter går den til Christiansborg Slotsplads, hvor der vil være taler ved: 

- Benny Andersen, digter, forfatter og komponist

- Michala Clante Bendixen, forkvinde i Refugees Welcome

- Michael Graversen, filminstruktør bag dokumentaren "Drømmen om Danmark"

- Manilla Ghafuri, som fortæller om sin flugt fra Afghanistan

- Mo Abassi fra Team Humanity, som netop er hjemvendt fra redningsarbejdet på Lesbos