Demonstration på Nørrebro igen i går

Efter weekendenes hærværk på nørrebro var de autonome igen på gaden i går aftes. Politiet var talstærkt tilstede.

01:35

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

De autonome var mødt op for at vise deres modstand mod den islamkritiske gruppe "For Frihed".

Den Islamkritiske gruppe for frihed, tidligere Pagida, var på gaden til deres ugentlige demonstration for første gang efter sommerferien.

Hver gang møder moddemonstranter fra det autonome miljø op.

Ifølge flere medier er nogle af moddemonstranterne de samme som også var med, da indre nørrebro var udsat for groft hærværk.

Det får politiet talstærkt på gaden, for at undgå lignende scenarier. Og justitsministeren langer hårdt ud efter demonstranterne.

- Jeg syntes navnet "Reclaim the Street" siger det hele. Det handler om et opgør med det demokratiske samfund, siger Justitsminister Søren Pind.

Nu svarer aktivisterne tilbage via den venstreorienterede hjemmeside Modkraft. De henvender sig direkte til justitsministeren, som har truet med fængsel.

Her skriver anonyme aktivister blandt andet:

"Det kan godt være der er tomme pladser i fængslerne, men vi er flere end i tror og vi bliver flere og flere hver gang i udvider jeres asociale politik. Vi er Nørrebros ungdom og vi er her for at blive."

Søren Pind er nu klar til at se på om lovgivningen på området er stram nok.

- Man må forstå at politifolkene er nogle mennesker, vi sender ud og ofre liv og lemmer på det her. Det kan ikke være rigtigt, at vi gang på gang kan se på at folk slipper af sted med det. Derfor må vi se på om anholdelsesbeføjelserne er gode nok.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik