Demonstration og optog: Bevar Amager Fælled

Efter Amager Fælled igen er kommet på tale i forbindelse med stort byggeprojekt, inviterer Amager Fælleds Venner til stor demonstration i København.

Sidste år kuldsejlede et stort byggeprojekt på Amager Fælled, efter store protester fra folk, der ikke ønskede at miste naturområdet.

Nu er diskussionen om hvor de knap 2.500 boliger, som oprindeligt skulle have været bygget på Amager Fælled, kommet op til overfladen igen.

Forvaltningen har opstillet fem løsningsforslag og i fire ud af fem scenarier, er arealer på andre dele af Amager Fælled stadig i spil.

Derfor har udspillet igen fået en stor del af byens naturelskere tilbage i kampen, for bevarelsen af det grønne område.

Modstandsmarch fra Amager Fælled til Rådhuspladsen

I dag kl. 18 står borgergruppen Amager Fælleds Venner bag en demonstration på Københavns Rådhusplads med det formål, at gøre Borgerrepræsentationen i København opmærksomme på, at mange borgere siger stop til de aktuelle planer om at bygge på Amager Fælled.

Demonstrationen starter allerede kl. 16.30 med optog fra Amager Fælled til Københavns Rådhusplads, for at gøre opmærksom på de mange arter, som ikke har noget sted at leve, hvis der bliver bygget på fælleden.

- Det samlede område udgør et uerstatteligt grønt frirum for mange af byens borgere og levested for en helt unik natur, som vi på landsplan kan være stolte af, siger Steffen Rasmussen, der er talsmand for borgergruppen Amager Fælleds Venner.

Borgergruppens klare og tydelige budskab med demonstrationen i dag, er at opfordre politikerne på rådhuset til at meddele, at de ikke ser bebyggelse på Amager Fælled som en løsning.

Blandet politisk opbakning

Tirsdag var partierne i København samlet til seminar, for at blive klogere på de fremlagte alternative løsningforslag til mulige byggegrunde, og der var langt fra bred enighed.

Hvorimod flere af partierne såsom DF, Venstre og Konservative ikke er afvisende for byggeri på Amager Fælled, vil blandt andet Enhedslisten og Alternativet én gang for alle, udelukke byggeri på Fælleden og andre fredede naturområder.

Se her hvad de enkelte partier siger til forslagene. 

Forslaget skal til endelig behandling i Borgerrepræsentationen den 30. august

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere