Demonstration mod bureaukrati: Dagpengeregler fylder 29.231 sider

Københavnere og folketingspolitikere kommer til at spærre øjnene op tirsdag. Der ruller hele dagpengelovgivningen gennem byen for fuld musik.

29.231 sider, 9 kilometer og 400 kilo.

quote Vi håber, at 2017 bliver året, hvor vi som a-kasse endelig kan koncentrere os om at hjælpe ledige i job

Rasmus Felt, Min A-kasse

Det er omfanget af den samlede dagpengelovgivning, når den trykkes på papir. 

Og det er alt for meget, mener man i Min A-kasse, der derfor har kaldt til demontration mod bureaukratiet tirsdag formiddag. 

- Det er politikernes første arbejdsdag i 2017, og vi vil gerne byde dem velkommen med hele dagpengebureaukratiet. Det er i dag på 29.231 sider - og vokser med 6,23 sider om dagen. Det er alt for meget. Derfor laver vi et event, som forhåbentligt giver genlyd ind bag Christiansborgs mure, siger pressechef Rasmus Felt fra Min A-kasse.

Begivenheden starter tirsdag klokken 10.00 i Valby, og demonstrationen vil blive fulgt af sækkepiber, jazzmusikere og et større trommeband, mens komikeren Sebastian Dorset kommenterer eventet live. 

- Eventet er et modsvar til en lovgivning, som alene med den omfang krænker den enkelte lediges retssikkehed. Vi står gerne klar med hjælp til at skabe et system baseret på tillid og respekt for den ledige i stedet for mistillid og kontrol, forklarer Rasmus Felt videre om årsagen til optøjerne. 

- Vi håber, at 2017 bliver året, hvor vi som a-kasse endelig kan koncentrere os om at hjælpe ledige i job, frem for at bruge næsten al tiden på at fortælle om relger. 

Her er ruten for tirsdagens demonstration i København. Det kan være god en ide for bilister at vælge en anden vej gennem byen.
Her er ruten for tirsdagens demonstration i København. Det kan være god en ide for bilister at vælge en anden vej gennem byen.
Foto: min-a-kasse.dk/

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere