Demonstranter venter på dommen for menneskesmugling

I Københavns Byret blev fire unge frifundet for menneskesmugling, nu er deres sag for Østre Landsret.

I dag demonstrerer en flok unge foran Østre Landsret. Inde i retssalen bliver det afgjort, om fire unge skal dømmes for menneskesmugling. 

De fire blev i oktober 2016 frifundet for mennskesmugling ved Københavns Byret. 

De var tiltalt for at fragte op mod 17 flygtninge til Sverige i båd over Øresund i efteråret 2015. En lovovertrædelse der kan give op til to års fængsel, hvis man bliver dømt. 

Det blev de ikke dengang, men nu skal sagen afgøres i Østre Landsret.

quote Vi vil gerne vise, at vi mener, det er forkert, at man ifølge den nuværende lovgivning kan blive straffet for at hjælpe folk på flugt.

Esben Schouboe, frivillig, Welcome To Denmark

Esben Schouboe er frivillig i Welcome To Denmark, og en af dem der håber, at landsretten er enig i byrettens dom. Han er sammen med en gruppe unge samlet foran retten i dag for at støtte de fire anklagede. 

- Vi vil gerne vise, at vi mener, det er forkert, at man ifølge den nuværende lovgivning kan blive straffet for at hjælpe folk på flugt, siger Esben Schouboe.

Han mener kun, at man bør kunne straffes, hvis det er for egen vindings skyld, at man hjælper folk på flugt. Eksempelvis hvis man tjener penge på at hjælpe flygtningene. 

Flyers og bannere

Gruppen af demonstranter har delt flyers ud til de forbipasserende og prøvet at sprede budskabet om, at man ikke bør straffe dem, der hjælper flygtningene. 

- Vi vil vise, at vi støtter vores venner, og at skabe opmærksomhed omkring at vi synes, loven er forkert, som den er skruet sammen nu, siger Esben Schouboe. 

TV 2 Lorry mødte de fire unge i oktober 2016, da de blev frikendt i byretten. Dengang sagde Calle Vangstrup, der var en af de frifundne. 

- Jeg er glad for, at jeg er blevet frifundet, men jeg lider af angst, depression og stress som følge af retssagen, og det stopper ikke bare, fordi der er afsagt dom. Det er en sejr, men det er kun en sejr for os fire, og det fjerner ikke fokus fra de tusindvis af mennesker, der lever under andre vilkår end os her i Danmark, sagde Calle Vangstrup.

Det forventes, at dommen falder i dag omkring klokken 16.00. 

Vi følger sagen.

Der var glæde blandt støtterne, da byretten frikendte de fire unge i oktober 2016:

Nyhedsindslag 11. oktober 2016

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere