Delte nøgenvideo: Gymnasie-elev bortvist og politianmeldt

På Gefion Gymnasium i København er en elev blevet bortvist og politianmeldt, efter han delte nøgenvideo af en anden elev. Danske Gymnasier vil have klare retningslinjer.

Det efterhånden velkendte fænomen, at elever deler nøgenvideoer af hinanden via de sociale medier, har den seneste tid fyldt meget i det danske medielandskab.

De mange sager om grænseoverskridende seksuel adfærd, blandt andet fra tre gymnasier i Gentofte og i en særdeles grov sexvideo, der blev delt blandt unge i Nordsjælland, har vakt stor debat blandt både politikere, gymnasieelever og skolebestyrelser.

Nu har endnu en episode set dagens lys - denne gang på Gefion Gymnasium i København.

Her er en afklædt pige blevet filmet af en skolekammerat i en intim situation til en fest. Herefter er filmen blevet delt af eleven, som filmede. Det skriver Politiken torsdag morgen.

Delingen af nøgenvideoen har nu fået konsekvenser for eleven, som både er blevet midlertidigt bortvist fra skolen, ligesom han er blevet politianmeldt.

Det er første gang at Gefion Gymnasium stifter bekendtskab med denne slags sager, og rektor Birgitte Vedersø udtaler til Politiken, at hun ikke var i tvivl om, at skolen satte ind mod denne type krænkelser.

- Jeg bliver simpelthen så vred over det her, fordi det er så krænkende og ødelæggende for ofrene. Derfor bør enhver voksen, der i konktakt med unge mennesker, reagere, siger Bigitte Vedersø til Politiken.

Politiken beretter videre, at både offer og den nu bortviste elev er meget påvirket af hændelsen. Ifølge rektoren vidner det om, at de unge ikke ved, hvor store konsekvenser det har at dele intimt materiale.

- Det er mit klare indtryk, at drengen var helt i chok over, hvor voldsomt det her var blevet. Han var meget ulykkelig, da det gik op for ham, hvad han havde gjort, hvorefter han også slettede materialet. Det understreger behovet for, at vi får talt med børn og unge om, hvor hurtigt det går med den slags sager, og ikke mindst, hvor destruktivt det er for ofrene, siger Birgitte Vedersø til Politiken.

Hun bliver bakket op af formanden for foreningen Danske Gymnasier, Anne-Birgittte Rasmussen, der vurderer, at rektoren har ageret på den rigtige måde ved at bortvise og politianmelde eleven.

- Det, der er med de her sager, er, at det er bare ét klik, og så er det for sent. Derfor ligger der en opgave i at bearbejde den her norm, der er kommet, siger Anne-Birgitte Rasmussen til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik