Delikat: Økologiske østershatte dyrkes i gammelt kaffegrums

En ny minifabrik indsamler kaffegrums fra blandt andet Københavns Universitet og dyrker økologiske østershatte i det.

Hvad sker der egentlig med dit kaffegrums, når kaffen er nedsvælget? Ja, det plejer jo at ryge direkte i skraldespanden.

Men der er faktisk muligt at dyrke de mest delikate spisesvampe i det aflagte grums. Det er endda fyldt masser af næringsstoffer, der normalt ellers bare går til spilde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser de færdigdyrkede østershatte ud.
Sådan ser de færdigdyrkede østershatte ud.
Foto: TV 2 Kosmopol

Nu er initiativet, Beyond Coffee, begyndt at indsamle det udsmidte kaffegrums. Det fragtes til to containere som står på Nørrebro i København.

Her bliver kaffegrumset podet med svampesporer. De to containere er specielt indrettet, så den ene simulerer sommer, altså meget varme og tørt, og den anden simulerer efterår, lidt køligere og fugtigt.

(Artiklen fortsætter under videoen)

 

Efter at have opholdt sig i de to containere i carka 30 dage, kommer der spisesvampe, østershatte, ud af kaffegrumset.

I øjeblikket kommer kaffegrumset fra kantinen på Københavns Universitet Amager og fra kantinen i Sundhedsstyrelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Poser med aflagt kaffegrums, hvor svampesporene gror.
Poser med aflagt kaffegrums, hvor svampesporene gror.
Foto: TV 2 Kosmopol

Ifølge folkene bag Beyond Coffee, behøver man ikke en stor fragtcontainer for at dyrke svampe i kaffegrums. Man kan gøre det selv derhjemme. Det kræver bare noget kaffegrums og nogle svampesporer. Og så har man sin helt egen private svampefarm.

Lige nu sælges østershattene til lokale restauranter i København.

Man kan læse mere om projektet, Beyond Coffee, her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik