De storsælger i Kina: Opskrift på udenlandsk middagsfavorit

Konksnegle er populære som aldrig før, og de danske fiskere sælger tonsvis til Kina. Her kan du få en opskrift på, hvordan den nye spise tilberedes.

Havets vinbjergsnegl.

Man kan høre havets brusen i en konkylie - og nu kan fiskerne på Nordkysten også fornemme lyden af penge. Konksneglen er en delikatesse i bl.a. Kina, og måske bør vi også lære at spise det slimede bløddyr her i Hovedstadsområdet.

I Hundested er fiskerne i hvertfald nu begyndt at gå nye veje - i stedet for fisk, går de nu efter at få konksnegle med ombord. Sneglen kaldes også havets vinbjergsnegl, og spises blandt andet i Færøerne og Frankrig. 

Souchef Ingwer Grünberg på restaurant Musling i Købennhavn giver her et bud på, hvordan konksneglene bedst tilberedes.

Opskrift: 1 kilo konksnegle

På TV 2 Lorry kan du i aften se mere om konksneglene og erhvervsfiskerne i Nordsjælland, der har fået øjnene op for den nye eksportvare. Det er i Søndagsmagasinet i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 - hvis ikke du kan vente så længe, kan det også ses her på hjemmesiden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Tøjet længe leve 22

playMalene ejer kun 40 stykker tøj: Her er hendes guide

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere