Havets vinbjergsnegl.
Man kan høre havets brusen i en konkylie - og nu kan fiskerne på Nordkysten også fornemme lyden af penge. Konksneglen er en delikatesse i bl.a. Kina, og måske bør vi også lære at spise det slimede bløddyr her i Hovedstadsområdet.
I Hundested er fiskerne i hvertfald nu begyndt at gå nye veje - i stedet for fisk, går de nu efter at få konksnegle med ombord. Sneglen kaldes også havets vinbjergsnegl, og spises blandt andet i Færøerne og Frankrig.
Souchef Ingwer Grünberg på restaurant Musling i Købennhavn giver her et bud på, hvordan konksneglene bedst tilberedes.
Opskrift: 1 kilo konksnegle
På TV 2 Lorry kan du i aften se mere om konksneglene og erhvervsfiskerne i Nordsjælland, der har fået øjnene op for den nye eksportvare. Det er i Søndagsmagasinet i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 - hvis ikke du kan vente så længe, kan det også ses her på hjemmesiden.