De hvide kitler synger julen ind

Sprøde julesange klinger hver morgen på Øre-næse-halskirurgisk og audiologisk klinik på Riget

Det sker hver morgen på slaget 9.00. Pludselig afbrydes den sædvanlige støj fra arbejdende mennesker og en stor arbejdsplads i fuldt sving af smukke julesalmer. Det er personalet på afsnit 3074 på Rigshospitalet, der mandag til fredag mødes og synger julesange. Til  glæde for både patienter og andre ansatte.

-Allerførst var vi lidt urolige for, at det ville blive akavet, men det er faktisk utroligt hyggeligt og naturligt. Alle faggrupper vil gerne deltage, og mange bliver positivt overraskede over, hvor hyggeligt det faktisk er, fortæller initiativtager og klinisk afdelingssygeplejerske Kirsten Læssøe i en pressemeddelelse fra Rigshospitalet.

Hendes kollega og med-initiativtager Mai-Britt Gram siger:

- Morgensangen betyder, at vi kommer godt i gang med dagen. Alle får en god start, og der kommer bare en god stemning i afdelingen, og patienterne synes, det er rigtig hyggeligt. Julesangen skaber glæde og spreder smil, og vi gør det lige så meget for patienterne, som vi gør det for os selv.

Det er hele bygningens 7. etage, der er inviteret til at deltage i i julesangs-syngningen, og hver gang er et sted mellem 15 og 20 ansatte med. 

-Der er ingen tvivl om, at musik og sang kan noget, og mange snakker om, at vi burde gøre det til en fast juletradition. Nu må vi se, men det kan godt være, at vi bliver nødt til at synge to sange hver morgen den sidste uge op til jul, så vi når dem alle. Der er jo så mange gode, at det er svært at vælge, smiler Mai-Britt Gram, og nævner, at det kan være, at de sygeplejersker, der skal på vagt i julen, skal have lov at vælge sangene i den kommende uge, lyder det fra Mai-Britt Gram.

Hvordan lyder det, når folk skal nynne en julesang med hovedtelefoner på. Vi gjorde forsøget:

Med gæt en julesang på vores facebook.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere