Dårlig lyd i Tivoli: Nu vil politikerne have skruet op

Gennem årene har Tivoli fået kritik for lydniveauet til fredagskoncerterne. I aften vil de københavnske politikere igen forsøge med en hjælpende hånd.

Kritikken var ubarmhjertig på de sociale medier, da Nik og Jay for få uger siden havde spillet årets sidste fredagsrockkoncert på Plænen:

- Hold nu kæft en dårlig lyd. Kære Tivoli I burde måske overveje, om I overhovedet burde have fredagsrock næste sæson, lød det i en ud af utallige kritiske kommentarer på Facebook.

 - Jeg er med på, at der er regler for, hvor højt der må spilles, men i aften slog I rekorden for dårlig lyd, skrev en anden.

Krikken gør indtryk

Og Tivoli tog da også kritikken til efterretning:

- Det gør indtryk på os, når vores gæster siger, at de godt kunne tænke sig, at vi skruede en lille smule op for musikken, så vi fik lidt højere lyd. Og det er jo ikke kun gæsterne, som siger det - det er også anmeldere og de musikere, som skal spille her i haven, siger underdirektør i Tivoli, Dorthe Barsøe i dag.

Kritikken nåede også til Københavns Rådhus. Og i aften beslutter et flertal af partierne højst sandsynligt at dykke ned i juraen for at få ændret Tivolis miljøgodkendelse:

Politiker: Vores fornemste opgave

 - Det, vi beder om, er, at vi nu som kommune går ind og undersøger det. Og det synes jeg simpelthen ikke er for meget forlangt i forhold til den glæde, det kan bringe, hvis vi kommer igennem, siger Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Anna-Mee Allerslev fra De Radikale, som er en af forslagsstillerne.

For to år siden gav Københavns Kommune dispensation til et højere lydniveau. En dispensation, som det daværende Natur- og Miljøklagenævn lynhurtigt underkendte, da hensynet til naboerne var vigtigere. Nu forsøger politkerne så igen:

- Det, der er vores politiske opgave i sådanne sager, det er at gøre alt, hvad vi kan - inden for lovgivningens rammer og sørge for, at for eksempel Tivoli får mulighed for at spille  nogle ordentlige koncerter, siger Anna-Mee Allerslev.

Musiker: Som striptease i mørke

Uffe Savery - nogen kan huske ham fra Safri Duo - er chef for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester. Han har selv spillet på Plænen i Tivoli og kender ligesom andre musikere alt til følelsen efter en fredagsrockkoncert:

- Når man er musiker, vil man gerne have, at folk kan opleve det, man sender ud. Det (fredagsrockkoncerter i Tivoli, red.) er lidt ligesom striptease i mørke, ikk´? 

De Københavnske politikere stemmer i aften om at, hvorvidt Tivoli skal have lov til at skrue oop for lyden til koncerter. Men det kan vise sig, at kommunen slet har lov til at træffe den beslutning.

Kritikken af lydniveauet i Tivoli har varet i mange år. Uffe Savery forstår godt, at flere store danske kunstnere nægter at spille i Tivoli, før der bliver gjort noget ved lydniveauet.

 - Det er lige i underkanten til, at man kan mærke musikken. Og musik kommunikerer jo emotionelt ind i dit nervesystem. Og på den måde skal man ligesom kunne mærke det , siger Uffe Savery.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere