Danskerne afleverer deres kæledyr tilbage op til ferien

Op til sommerferien oplever dyrehandlere en modsatrettet strøm af kunder. De vil af med deres kæledyr igen, for di de ikke vil betale for at få dem passet.

Det har metroxpress konstateret i en rundspørge til seks dyrehandlere forskellige steder i landet. Samtlige butikker har erfaring med kunder, der vil aflevere deres kæledyr tilbage til butikken, og de fleste oplever en stigning i henvendelserne op mod sommerferien.

Hos Poppi Dyrecenter Østerbro kan der, op til sommer, komme kunder tre gange om dagen, for at få deres dyr afsat. Dyrehandleren oplever endda, at kunderne bliver sure over, at butikken ikke kan overtage lille Ninus.

»Kunderne forstår ikke, at vi ikke kan tage imod dem. De glor mærkeligt og siger 'I må da kunne sælge dem videre' og 'Vi har købt den hernede'. Men du går jo heller ikke ned i Netto med din mælk, hvis du ikke vil have den alligevel,« siger Dan Olsen, dyrepasserassistent fra Poppi Dyrecenter Østerbro, til metroxpress.

Thorkild Madsen, der i 40 år har været dyrehandler, fortæller, at han på et tidspunkt forsøgte at imødekomme dyreejernes henvendelser ved at sælge en pasningsordning for dyr i sommerferien. 10 kroner om dagen tog Thorkild Madsen for pasningen, men folk ville ikke betale for det. De ville af med kæledyret gratis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere