Dansk smartphone udfordrer Apple og Samsung

Nøglen til succes er forenklet navigation, mener man hos folkene bag ny dansk smartphone.

En ny dansk virksomhed kaster sig nu ind på det benhårde marked for smartphones. Det sker, når man fra torsdag kan købe Id1, der er den første smartphone fra det københavnske selskab Id2me.

Bag firmaet står Christina Agger, der i mere end 10 år var ledende medarbejder hos Nokia og de sidste par år har været hos den anden danske smartphoneproducent, Lumigon.

- Jeg har i nogle år gået og tænkt på, at man burde gøre noget ved den måde, som smartphones er styret på. Navigationen i smartphones er blevet for rodet. Det er det, vi nu vil gøre op med, siger Christina Agger.

Id2mes bud på en mere simpel navigation i Android er en slags navigationshjul, som gør det muligt at navigere mellem de apps, man har lagt på telefonen, udelukkende ved at bruge for eksempel tommelfingeren.

Telefonen er født med en række apps, blandt andet Google og Facebook, men ellers er det hensigten af gøre systemet så åbent som muligt.

- Vores system og smartphone er under konstant udvikling, og vi vil i høj grad forsøge at inddrage brugerne, fortæller Christina Agger, der håber, at brugerne af Id1 vil deltage i udviklingen via Facebook-grupper og fysiske workshops, hvor man kan komme med ideer til både styring og design.

- Man kan sige, at brugerne bliver en integreret del af vores udviklingsafdeling, siger Christina Agger.

Id1 er produceret på en fabrik i Kina og ligger på niveau med konkurrenterne, når det gælder specifikationer på processor, batteri, skærm, og hvad man ellers måler den slags på.

Det indbyggede hovedkamera, der er fra Sony, er på 13 megapixel, mens det sekundære kamera er på fem megapixel.

Id1 skiller sig i øvrigt ud fra mængden, ved at det er muligt at sætte to forskellige simkort i telefonen. Man kan dermed have to telefonnumre, for eksempel et arbejdsnummer og et privatnummer, på samme telefon.

Christina Agger er klar over, at markedet for smartphones er benhårdt, og at man som lille dansk producent risikerer at blive klemt mellem store spillere som Samsung, Apple, Huawei og Sony.

Hun mener dog, at det er realistisk at tage et par procent af markedet.

I første omgang lanceres Id1 i Danmark 7. januar. Herefter følger Sverige i andet kvartal.

- Og så har vi kig på endnu et par markeder, herunder et ret stort, siger Christina Agger, der forventer, at Id2Me vil komme med ny versioner cirka en gang om året.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere