Dansk museum vinder international pris

Arbejdermuseet vandt i weekenden en eftertragtet international pris for deres arbejde med særligt fokus på undervisning.

Lørdag aften var der dømt neglebidning i Ljubljana i Slovenien, da en række museer var samlet til den årlige European Museum Academy Awards.

Den prestigefyldte pris DASA Award skulle tildeles et museum med særligt fokus på undervisning.

Her blev Arbejdermuseet, der ligger i København, hyldet med med den internationale pris.

- Det er lykkedes for Arbejdermuseet at genopfinde det at være museum for arbejderhistorie. Vi har brug for flere institutioner som denne. Stort tillykke til hele teamet på arbejdermuseet, udtalte formand for European Museum Academy, Dr. Karl B. Murr, inden prisen blev tildelt det 37 år gamle museum.

quote Med denne pris i ryggen vil vi i de kommende år manifestere og udbygge vores store arbejde med unge, civilsamfundet, fonde og uddannelsessektoren

Søren Bak-Jensen, direktør for Arbejdermuseet

Arbejdermuseet har de seneste år arbejdet målrettet for at involvere børn og unge, og siden 2010 har Arbejdermuseet tredoblet antallet af børn og unge, der besøger museet og deltager i undervisningsaktiviteter.

quote De unges evne til at forstyrre vores vante arbejdsgange og forestillinger om, hvad et museum kan være, er en inspiration og drivkraft for os, som vi ikke ville være foruden

Søren Bak-Jensen

Senest har museet tiltrukket mange børn, og især elever i udskolingen med den levende udstilling ’Håndens Arbejde’, som giver de unge mulighed for at reflektere over uddannelsesvalg og arbejdsliv.

Juryen fremhævede netop denne udstilling som et vellykket eksempel på museumsformidling, der binder fortid og fremtid sammen og inddrager de unge i alle aspekter af udviklingen af udstilling og undervisningsforløb.

Samarbejde har stor indflydelse på udvikling

Arbejdermuseet har i mange år haft et godt samarbejde med Skoletjenesten, og det er én af grundene til at museet har haft den positive udvikling på undervisningen, vurderer Søren Bak-Jensen, direktør på Arbejdermuseet.

- Børn og unge er ikke blot vigtige for et museum, fordi de er fremtidens kulturbrugere og samfundsborgere. De unges evne til at forstyrre vores vante arbejdsgange og forestillinger om, hvad et museum kan være, er en inspiration og drivkraft for os, som vi ikke ville være foruden.

- Derfor øver vi os dagligt i at lytte til og lære af de unge, i lige så høj grad som de skal lære af os, siger Søren Bak Jensen, direktør på Arbejdsmuseet, i en pressemeddelelse.

Fakta om Arbejdermuseet

Kulturarv er en børnerettighed

Arbejdermuseet har længe haft stort fokus på, at alle børn har ret til at kende arbejderbevægelsens historie og kulturarv.

Derfor lover Søren Bak-Jensen, at museet i de kommende år vil udvide arbejdet med at tillokke de unge og styrke visionen om at gøre kunst og kultur til en integreret del af alle børns opvækst.

- Med denne pris i ryggen vil vi i de kommende år manifestere og udbygge vores store arbejde med unge, civilsamfundet, fonde og uddannelsessektoren, udtaler en stolt Søren Bak-Jensen.

Arbejdermuseet i tal

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere