Dansk Folkeparti: Det skal være ulovligt at opføre minareter

Dansk Folkeparti har fremsat et forslag til folketingsbeslutning om forbud mod minareter. I København er der i alt tre minareter.

For fremtiden skal det være ulovligt at opføre minareter.

Sådan lyder forslaget fra Dansk Folkeparti, der vil have nedlagt forbud mod at opføre de karakteristiske tårne kaldet minareter ved moskéer i Danmark. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Samtidig vil partiet have nedfældet i lovgivningen, at de høje tårne ikke må bruges til at kalde til bøn. 

I dag har Imam Ali Moskéen på ydre Nørrebro to 32 meter høje minareter. Blot to kilometer derfra, på Rovsingsgade, ligger Hamad Bin Khalifa Civilisation Center, også kaldet stormoskéen, som har en 20 meter høj minaret. Men i fremtiden vil det altså ikke være tilladt at bygge de høje tårne, hvis det står til Dansk Folkeparti.

quote Det skal i fremtiden ikke kunne lade sig gøre, at en stormoské opfører en minaret

Martin Henriksen, integrationsordfører, DF

- Det skal i fremtiden ikke kunne lade sig gøre, at en stormoské opfører en minaret. Den byggeskik passer ikke til danske forhold, og synlige og markante islamiske symboler bidrager negativt til samfundsudviklingen ved at understrege forskellene mellem muslimer og danskere, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, til Kristeligt Dagblad og tilføjer:

- Samtidig er disse symboler også hindrende for integrationen af muslimer i Danmark. 

Ingen af de to moskéer kalder i dag til bøn, hvilket er en betingelse for moskéernes virke i København, som Borgerrespræsentationen i kommunen har krævet.

Men står det til Dansk Folkeparti, så vil moskéerne heller ikke i fremtiden få mulighed for at kalde til bøn.

quote Jeg har selv besøgt en moské i Malmø, der kaldte til bøn offentligt, og der er ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil se flere moskéer gøre det samme

Martin Henriksen, integrationsordfører, DF

- Jeg har selv besøgt en moské i Malmø, der kaldte til bøn offentligt, og der er ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil se flere moskéer gøre det samme, siger Martin Henriksen til dagbladet.

Ifølge seniorforsker Eva Maria Lassen fra Institut for Menneskerettigheder er et forbud mod opførelse af minareter en begrænsning af ytringsfriheden.

quote Hvis muslimer ikke må markere, at de har en religion og en byggeskik, der er anderledes end flertallets, så er det en begrænsning af religionsfriheden

Eva Maria Lassen, seniorforsker Institut for Menneskerettigheder

- Ifølge Grundloven skal der være tungtvejende grunde til at begrænse religionsfriheden som for eksempel hensynet til den offentlige orden, siger Eva Maria Lassen til Kristeligt Dagblad og tilføjer: 

- Hvis muslimer ikke må markere, at de har en religion og en byggeskik, der er anderledes end flertallets, så er det en begrænsning af religionsfriheden. Den russisk-ortodokse kirke ligner heller ikke den danske folkekirke, og personer har også lov til at bære kalot og hovedtørklæde.