Dansk Erhverv støtter ikke tvangs-træning på job

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv vil lade det være op til den enkelte arbejdsplads, om ansatte skal have pulsen op.

01:52

SF i København vil tvinge medarbejderne til at dyrke motion i arbejdstiden. Partiet mener det vil forebygge arbejdskader. Video: TV 2 Lorry

Englehop, sprællemænd og udstræk.

Om motion skal være en del af arbejdsdagen, skal være op til den enkelte arbejdsplads, mener Dansk Erhverv, skriver Ritzau.

Vi mener, at den enkeltes sundhed i øvrigt er den enkeltes ansvar. Men dermed ikke sagt, at arbejdspladsen ikke kan være en god arena for motion.

Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv

Reaktionen kommer, fordi sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, Ninna Thomsen (SF), mener, at der skal indføres obligatorisk motion for alle medarbejdere i risiko for nedslidning.

Sidste år blev der indført obligatorisk motion for sosu-medarbejderne på Københavns plejehjem.

Anne-Marie Røge Krag, som er arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, mener, at det er mest fornuftigt at lade spørgsmålet om motion i arbejdstiden være op til parterne på arbejdspladsen.

Læs også SF: Folk med kort uddannelse skal tvangs-trænes

- Som arbejdsgiver har vi ansvaret for, at arbejdet hos os skal udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Det betyder, at det er arbejdsmiljøets påvirkning, vi har ansvaret for, siger hun til Ritzau.

- Vi mener, at den enkeltes sundhed i øvrigt er den enkeltes ansvar. Men dermed ikke sagt, at arbejdspladsen ikke kan være en god arena for motion.

Læs også Konservative: Arbejds-motion er spild af skatteborgernes penge

Borgmester: "Motion er arbejdsmiljø"

Hvis du er på en byggeplads, så skal du have en hjelm på, så du ikke får en mursten i hovedet. Tilsvarende har vi som offentlig arbejdsplads et ansvar for, at vi ikke slider folk ned igennem deres arbejdsliv.

Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, 

Ifølge sundheds- og omsorgsborgmesteren i København er tvungen træning både til gavn for kommunen og medarbejderne.

- Det handler om arbejdsmiljø. Hvis du er på en byggeplads, så skal du have en hjelm på, så du ikke får en mursten i hovedet. Tilsvarende har vi som offentlig arbejdsplads et ansvar for, at vi ikke slider folk ned igennem deres arbejdsliv, siger hun. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik