Dansk Erhverv støtter ikke tvangs-træning på job

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv vil lade det være op til den enkelte arbejdsplads, om ansatte skal have pulsen op.

Englehop, sprællemænd og udstræk.

Om motion skal være en del af arbejdsdagen, skal være op til den enkelte arbejdsplads, mener Dansk Erhverv, skriver Ritzau.

quote Vi mener, at den enkeltes sundhed i øvrigt er den enkeltes ansvar. Men dermed ikke sagt, at arbejdspladsen ikke kan være en god arena for motion.

Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv

Reaktionen kommer, fordi sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, Ninna Thomsen (SF), mener, at der skal indføres obligatorisk motion for alle medarbejdere i risiko for nedslidning.

Sidste år blev der indført obligatorisk motion for sosu-medarbejderne på Københavns plejehjem.

Anne-Marie Røge Krag, som er arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, mener, at det er mest fornuftigt at lade spørgsmålet om motion i arbejdstiden være op til parterne på arbejdspladsen.

- Som arbejdsgiver har vi ansvaret for, at arbejdet hos os skal udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Det betyder, at det er arbejdsmiljøets påvirkning, vi har ansvaret for, siger hun til Ritzau.

- Vi mener, at den enkeltes sundhed i øvrigt er den enkeltes ansvar. Men dermed ikke sagt, at arbejdspladsen ikke kan være en god arena for motion.

Borgmester: "Motion er arbejdsmiljø"

quote Hvis du er på en byggeplads, så skal du have en hjelm på, så du ikke får en mursten i hovedet. Tilsvarende har vi som offentlig arbejdsplads et ansvar for, at vi ikke slider folk ned igennem deres arbejdsliv.

Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, 

Ifølge sundheds- og omsorgsborgmesteren i København er tvungen træning både til gavn for kommunen og medarbejderne.

- Det handler om arbejdsmiljø. Hvis du er på en byggeplads, så skal du have en hjelm på, så du ikke får en mursten i hovedet. Tilsvarende har vi som offentlig arbejdsplads et ansvar for, at vi ikke slider folk ned igennem deres arbejdsliv, siger hun. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere