Danmarks største: Showhaver indtager Valbyparken

Danmarks største haveudstilling, CPH Garden, fylder til juni Valbyparken med showhaver og haveentusiaster.

Valbyparken kan se frem til at blive endnu grønnere, når haveudstillingen CPH Garden mellem den 21. og 25. juni finder sted.

quote Det er leg for voksne, og det vil vi gerne sprede til flere

Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet

Her vil foreningen bag udstillingen, Haveselskabet, samle et bredt udvalg af de nyeste tendenser inden for det at passe og indrette sin have.

- Vi håber på at sprede budskabet om, hvilken glæde man har ud af at dyrke sin have. Det er leg for voksne, og det vil vi gerne sprede til flere, siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet, til TV 2 Lorry.

Første gang i Danmark

200 udstillere vil i løbet af de fem dage vise, hvad de har, og hvad de kan, og samtidig vil publikum kunne se otte showhaver og 12 udstillingshaver. Ifølge foreningen selv er det første gang, at man i Danmark laver et haveevent som dette.

- Hvis vi ser udenfor Danmark, særligt mod England, så har de en stærk tradition for haveevents. Vi har haft lyst til at lave sådan et event i mange år, og nu har vi en sund økonomi og en sund forening, så det kan lade sig gøre, siger Charlotte Garby.

Haveselskabet er faktisk også verdens næstældste af sin slags, kun overgået af netop den engelsk haveforening.

Stigende interesse for haver

Haveselskabet oplever en stor stigning i antallet af folk, der går op i deres haver. Ifølge Charlotte Garby skyldes det blandt andet, at hvor der før i tiden var prestige i at have en meget velholdt have, er det at dyrke sin have for mange i dag en individuel passion.

- Vi ser en vækst i mange forskellige havetyper i dag med mange nye, der kommer til og ikke er bange for at gøre det på en ny måde, siger hun.

Hun påpeger desuden, at man ikke behøver være haveinteresseret for at tage til CPH Garden, da udstillingen i høj grad også vil handle om, hvad man kan med de afgrøder, man har i haven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere