Danmarks mentalt sundeste arbejdsplads ligger i København

En københavnsk virksomhed med 45 ansatte får hæder ved "Danmarks Sundeste Arbejdsplads"-kåringen for bedste initiativ for at øge mental sundhed.

Foto: Shutterstock

Teknologi-virksomheden IIH Nordic, der har til huse på Amager, har modtaget særlig anerkendelse ved prisuddelingen "Danmarks Sundeste Arbejdsplads".

IIH Nordic har nemlig modtaget en Særpris for Mental Sundhed for at fremme det psykiske arbejdsmiljø og helbred.

Den har virksomheden vundet, fordi de 2015 implementerede et anerledes værktøj, der måler medarbejdertilfredshed og trivsel.

Alle medarbejdere dedikerede det første år en dag om måneden på at optimere arbejdsprocesser. Siden har virksomheden oplevet en markant forbedring i forhold til stress, sundhed og energiniveau. 

Læs også Stor succes med træning på job: Har smidt både kilo og medicin

Det siger chefen for arbejdspladsen

- Vi er stolte af at modtage særprisen, for prisen tilfalder jo samtlige medarbejdere på alle niveauer. Vi har tydeligvis ramt noget rigtigt i vores trivselsprogrammer, som kan inspirere – ikke kun os selv – men også andre arbejdspladser til at fokusere på det hele menneske.

Henrik Stenmann, CEO for IIH Nordic. 

Arbejdsuge på fire dage

Men især overgangen til en arbejdsuge på fire dage har fået ros fra både medarbejderne på arbejdspladsen, men også fra panelet, der stod for kåringen.

Det er første gang, der ved prisuddelingen kåres en vinder inden for mental sundhed.

Et panel bestående af tre eksperter i psykisk arbejdsmiljø og helbred har besluttet at tildele IIH Nordic prisen. Panelet tæller en forsker i psykologi, en læge og en professor i arbejdsmedicin.

Det er Dansk Firmaidrætsforbund, Falck Healthcare, Forsikring & Pension og Dansk Erhverv, der står bag prisuddelingen, der finder sted hvert år. 

Læs også IKEA starter sprogskole på arbejdspladsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik