Danmarks første regnbue-seniorbofællesskab bygges på Amager

Regnbue-seniorbofællesskabet skal ligge på Amager ved DR Byen - og der bliver også plads til studerende.

quote I 3B vil vi rumme alle – uanset deres etnicitet, alder, sociale gruppe eller seksuelle orientering

Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B

Der bliver tale om en Danmarks-premiere, når et kommende regnbue-seniorbofællesskab på Amager slår dørene op - hvis ingen kommer dem i forkøbet, vel at mærke.

Der findes nemlig ingen seniorbofællesskaber, som er målrettet LGBT-personer i Danmark i dag, men det vil Boligforeningen 3B ændre på.

3B kendes bedst for et mylder af ungdomsboliger overalt i hovedstaden, men det særlige seniorbofællesskab er noget helt nyt for foreningen.

-  I 3B vil vi rumme alle – uanset deres etnicitet, alder, sociale gruppe eller seksuelle orientering. Det er en af vores fornemmeste opgaver som almen boligforening, siger Steffen Morild, der er formand for Boligforeningen 3B.

- I dag er Danmark et af verdens mest tolerante samfund for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, men der bliver ikke talt så meget om deres alderdom, og her er der ingen, som fortjener at skulle gå tilbage i skabet eller lægge bånd på sig selv – vi er frie hele livet igennem, tilføjer han.

Sammen med GVL, MOE rådgivende ingeniører og Arkitema Architects har 3B kastet sig ud i det inkluderende projekt, som får matrikel på Sundholdsvej 6 på Amager.

Fakta om bygeriet på Sundholmsvej

Ungdomsboliger skal blande unge og ældre

Foruden seniorbofællesskabet for 50+'erne bygges der samtidig 150 ungdomsboliger - og det er ikke tilfældigt, lyder det fra foreningsformanden.

- Det her byggeri er indbegrebet af de levende og mangfoldige fællesskaber, som vi i 3B er fortalere for. Her er plads til alle: unge, seniorer, LGBT-personer, mennesker med nedsat førlighed, par og singler. Her mødes den vilde ungdom og den erfarne mangfoldighed på samme matrikel, siger Steffen Morild.

- De mange nye boliger fordelt i fem bygninger giver plads til mange forskellige fællesskaber, for vi har fokuseret meget på høj tilgængelighed, gode fællesfaciliteter, oplevelsesrige uderum samt en stærk grøn identitet i designet, supplerer kreativ leder i Arkitema Architects, Jakob Suenson Schou.

Ifølge planen rykker entreprenørens maskiner ind på Sundholmvej 6 i begyndelsen af 2020, og boligerne forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2021.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere