Danmarks bedste flipperspillere dyster om DM-titlen i Valby

Danmarks mest dedikerede flippermaskinespillere mødes i dag i Valby for at dyste i danmarksmesterskabet i pinball.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø / Scanpix & Ritzau

Savner du spillemaskinerne fra 70’erne, eller er du stadig i god fingerform på flippermaskinerne, så har du i dag chancen for at bruge hele dagen i selskab med retrospillet pinball, når pinball-entusiasten Roald Nielsen arrangerer danmarksmesterskab i flippermaskine i dag. 

Danmarks bedste pinball-spiller skal findes i Marketenderiet i Valby, og Roald Nielsen, der er en af landets største fans af de gamle arcade-spil, stiller selv mellem 25 og 30 flippermaskiner op fra sin egen imponerende samling til arrangementet. 

Læs også Ikonisk skatepark har kun få uger igen

- Jeg synes, det skal bredes mere ud. Det lever stadigvæk. Det er ærgerligt, at sådan nogle maskiner dør hen. Børn og unge er blevet vant til spil på iPads og iPhones, men det er noget helt andet at spille på flippermaskiner, man kan fysisk rykke noget, og du kan spille fire af gangen, siger Roald Nielsen.  

Vil åbne museum

De er herude endnu, og folk bliver grebet af det, når de først står med maskinerne

Roald Nielsen, flippermaskine-entusiast og arrangør af DM i Pinball

Kl 11.00 åbner dørene, og en halv time efter starter turneringen, og hvis man sidder med landets bedste flipperfingre, skal man have tålmodighed. Arrangøren forventer nemlig, at konkurrencen løber i cirka tolv timer, før vinderen er fundet:

- Alle mænd over 30 har set en flippermaskine på en bodega, i fodboldklubben eller en bar. De er herude endnu, og folk bliver grebet af det, når de først står med maskinerne, så det er et forsøg på at brede maskinerne ud til folket igen, siger Roald Nielsen.

Læs også Brøndby-stjerne i smuk gestus: Nu har Felix fået sin guldmedalje

Den fulde deltagerliste er allerede offentliggjort, men hvis man har lyst til lidt 70’er-nostalgi i et par timer, kan du komme og hyggespille for 100 kroner. Når konkurrencen er forbi kan vinderen tage en to-kilos Toblerone, en vandrepokal og æren i at være landets bedste pinball-spiller med sig hjem.

03:51

Sådan så det ud, da Roald Nielsen viste sine pinballmaskiner frem i 2014. 

Luk video

Ifølge Roald Nielsen står der adskillige flippermaskiner i kældre og loftsrum landet over, som han er i gang med at lave et museum til. Hjemmesiden er allerede købt. Nu mangler han bare kyndig hjælp til at starte hjemmesiden saveapinball.dk, så drømmen om et pinball-museum kan blive til virkelighed.

Han modtager al slags hjælp til pinball-museet på roald@aquafoto.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?