Dan skal på wc 20 gange dagligt: Risikerer at miste sygedagpenge

Dan fik frataget sine sygedagpenge på trods af alvorlig tarmsygdom. Efter kamp med kommunen får han nu sine penge, men risikerer at miste dem igen.

- Jeg skal mildt sagt rende temmelig meget på toilettet. Når det er værst, kan det godt være 20-25 gange i døgnet, siger VVS'eren Dan Gamst. Foto: Fagbladet 3F/ Joachim Rode

Københavns Kommune fratog en 44-årig VVS'er hans sygedagpenge, selvom han lider af en alvorlig tarmsygdom, der tvinger ham til at gå på toilettet over 20 gange dagligt.

Det skriver Fagbladet 3F.

Sygdommen gør det svært at passe et job som blikkenslager. Alligevel kunne VVS'eren Dan Gamst ikke få sygedagpenge, da jobcenteret ikke vurderede, at han var syg nok.

- Jeg skal mildt sagt rende temmelig meget på toilettet. Når det er værst, kan det godt være 20-25 gange i døgnet. Det er ikke særlig sjovt at gennemføre en arbejdsdag, for det ikke kan lade sige gøre uden, at der sker tekniske uheld, siger Dan Gamst, der har tabt sig 13 kilo på grund af sygdommen, til Fagbladet 3F.

Dan Gamst og 3F klagede til Centralforvaltningen, der tilbage i januar afgjorde, at Dan Gamst skulle have sine sygedagpenge igen.

Læs også 24 timers oplæsning af jobcenterberetninger: "Kraftfulde historier"

Igen i fare for at miste penge 

Alligevel måtte han vente fire uger på at få pengene udbetalt, da jobcenteret mente, at Centralforvaltningen havde truffet en forkert afgørelse.

Vi oplever tit, at folk bliver raskmeldt på et meget tyndt grundlag.

Joan Sølyst, socialrådgiver hos 3F Kastrup

Ifølge 3F bliver et stort antal borgere raskmeldt, selvom de stadig er syge.

- Der er rigtig mange, der får stoppet deres sygedagpenge før de er klar til at komme tilbage på deres arbejdsplads. Vi oplever tit, at folk bliver raskmeldt på et meget tyndt grundlag, siger Joan Sølyst, socialrådgiver hos 3F Kastrup.

Dan Gamst er i fare for at miste sine penge allerede fra næste uge. Jobcenteret har nemlig igen vurderet, at han “ikke længere er uarbejdsdygtig ud fra sygedagpengeloven”.

Københavns Kommune forklarer, at de har holdt sig indenfor reglerne med hensyn til hans sygedagpenge, men har ikke ønsket at kommentere yderligere på Dan Gamsts sag.

Læs også 5 råd fra en førtidspensionist efter mareridt på jobcenter

Læs også Kæmper for jobcentres ofre: Nu genovervejes Kims arbejdsevne

Læs også Topdirektør underskrev aftale om ulovlige lægetjek på jobcenter

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik