Daghøjskolerne slagtet i budgetaftale: "En katastrofe"

Fem københavnske daghøjskoler står til at miste ti millioner årlige støttekroner som følge af det nye budgetforlig. En katastrofe, mener skoleleder.

KBH Film&Fotoskole er blandt de daghøjskoler, der står til at miste millioner med den nye budgetaftale. Foto: TV 2 Lorry

KBH Film&Fotoskole er blandt de daghøjskoler, der står til at miste millioner med den nye budgetaftale. Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Mens nogle jubler over borgerrepræsentationens nylige budgetaftale, er fem københavnske daghøjskoler sendt til tælling.

Med det nye forlig på Københavns Rådhus står de nemlig til at miste til sammen 10 millioner årlige støttekroner.

Københavns Film & Fotoskole er blandt de daghøjskoler, der står til at miste en større pose penge. Her betegner man det som intet mindre end en katastrofe.

- Det er mærkeligt for os at opleve, at det bare bliver skåret ned eller skåret ned på en måde, så det faktisk ikke kan eksistere, siger Søren Bak Sørensen, Skoleleder, KBH Film & Fotoskole.

02:36

Søren Bak Sørensen, leder af KBH Film & Fotoskole, begræder borgerrepræsentationens beslutning.

Luk video

Besparelserne betyder, at skolen har valget mellem at lukke eller nærmest fordoble brugernes egenbetaling.

- Det, der er sjovt, det er jo, at vores elever og erhvervslivet og de kulturelle uddannelser ikke har nogle problemer med at erkende nødvendigheden af, at der findes væksthusmiljøer af den her type, siger Søren Bak Sørensen.

På KBH Film&Fotoskole kan eleverne fordybe sig i blandt andet fotografi. Foto: TV 2 Lorry

Man kan ikke få alt med

På Københavns Rådhus erkender partier bag budgetforliget, at det er ærgerligt, at daghøjskolerne står til at miste tilskuddet.

- Man kan ikke få alt med, når vi ikke har alle penge i verden. Derfor vil der være ting, der ikke er plads til, men som jo er brandærgerligt. Personligt er jeg enormt ked af, at der ikke er fundet penge til at videreføre tilskuddet til daghøjskolene. Vi må se, om vi kan finde en anden løsning, siger Jonas Bjørn Jensen, der socialdemokraternes politiske ordfører på Rådhuset.

Jonas Bjørn Jensen fra Socialdemokratiet beklager. Han håber, at en anden løsning kan findes. Foto: TV 2 Lorry

SF er med i budgetaftalen og var dermed med til at stemme for at smække pengekassen i. Partiet havde dog gerne set, at daghøjskolerne havde beholdt støttekronerne.

- Jeg synes, det er utroligt synd. Jeg synes, det er en ulykke. Det er en af de ting, vi tabte i budgetforliget. Når man går ind i et forlig ved man jo godt, at man ikke få alting, som man gerne vil have, siger Maria Frej, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget for SF.

Disse daghøjskoler står til at miste støttekroner

  • KBH Film&Fotoskole, Valby
 
  • Daghøjskolen Vera, Nørrebro
 
  • AFUK - Akademiet For Utæmmet Kreativitet, Sydhavnen
 
  • Daghøjskolen for Indvandrerkvinder, Nørrebro
 
  • Akademiet – For musik, dans og teater, Nørrebro

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?