DÅB: Tunnelmaskine fik navnet Estrid

Maskinen, der skal bore regnvandstunnelen under gasværksgrunden på Østerbro, er netop blevet døbt og bliver nu gjort klar til at begynde sit underjordiske arbejde.

Over de næste måneder skal den nydøbte tunnelmaskine bore sig gennem undergrunden fra Lautrupkaj ved havnen, ind under S-togsbanen, gasværksgrunden og komme op igen ved Johan Svendsens Vej.

At maskinen har fået navnet Estrid er ikke en tilfældighed. HOFOR har gennem flere år benyttet sig af nordiske pigenavne til deres maskiner, oplyser Kasper Juel-Berg.

Tunnelmaskinen Gertrud er eksempelvis lige blevet færdig med at bore en tunnel til fjernvarmerør under Københavns Havn. Estrid er et nordisk pigenavn og betyder ’kærlighedsfuld’. Der er ifølge Danmarks Statistik 278 piger i Danmark, som deler navn med den nydøbte tunnelboremaskine. Det skriver HOFOR i en pressemelddelse.

 
 
Foto: Hofor

Den 74 ton tunge maskine og de mange andre maskindele og hjælpeudstyr ankom til Lautrupkaj fra Belgien på i alt fem lastbiler.

- Vi forventer at kunne starte arbejdet allerede i morgen, og efter planen vil Estrid nå frem til målet ved Johan Svendsens Vej i maj måned”, fortæller Rasmus Rasmussen, projektchef hos NCC i en pressemeddelese.

Når Estrid starter op, vil hun efter planen bore 20 meter om dagen og til slut have flyttet 15.000 tons jord væk fra undergrunden.

Fakta om regnvandsprojektet

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere