DÅB: Tunnelmaskine fik navnet Estrid

Maskinen, der skal bore regnvandstunnelen under gasværksgrunden på Østerbro, er netop blevet døbt og bliver nu gjort klar til at begynde sit underjordiske arbejde.

Foto: Hofor

Foto: Hofor

Foto: Hofor

Foto: Hofor

1 af 4

Over de næste måneder skal den nydøbte tunnelmaskine bore sig gennem undergrunden fra Lautrupkaj ved havnen, ind under S-togsbanen, gasværksgrunden og komme op igen ved Johan Svendsens Vej.

At maskinen har fået navnet Estrid er ikke en tilfældighed. HOFOR har gennem flere år benyttet sig af nordiske pigenavne til deres maskiner, oplyser Kasper Juel-Berg.

Tunnelmaskinen Gertrud er eksempelvis lige blevet færdig med at bore en tunnel til fjernvarmerør under Københavns Havn. Estrid er et nordisk pigenavn og betyder ’kærlighedsfuld’. Der er ifølge Danmarks Statistik 278 piger i Danmark, som deler navn med den nydøbte tunnelboremaskine. Det skriver HOFOR i en pressemelddelse.

  Foto: Hofor

Den 74 ton tunge maskine og de mange andre maskindele og hjælpeudstyr ankom til Lautrupkaj fra Belgien på i alt fem lastbiler.

- Vi forventer at kunne starte arbejdet allerede i morgen, og efter planen vil Estrid nå frem til målet ved Johan Svendsens Vej i maj måned”, fortæller Rasmus Rasmussen, projektchef hos NCC i en pressemeddelese.

Når Estrid starter op, vil hun efter planen bore 20 meter om dagen og til slut have flyttet 15.000 tons jord væk fra undergrunden.

Fakta om regnvandsprojektet

  • Østerbro tunnelen er 580 meter lang
  • Diameter på røret er 2,5 meter
  • Det er HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, der anlægger tunnelen
  • NCC/SMET er entreprenør på projektet
  • COWI er rådgiver på projektet
  • Det koster HOFOR over 100 mio. kroner at anlægge tunnelen

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik