Cyklistforbund opfordrer hoteller til at guide uerfarne cykel-turister

Cyklistforbund opfordrer hoteller og cykeludlejningsvirksomheder til at guide turister til den danske cykelkultur, inden de kastes ud i den.

Cykeludlejningsvirksomheden Donkey Republic har fordoblet antallet af udlejede cykler i 2018 i forhold til sidste år. Foto: Thomas Lekfeld - Ritzau Scanpix

Det er sommer, og det får rigtig mange turister til at vælge den tohjulede, når de skal rundt i København. 

De skal huske at være hensynsfulde over for andre cyklister. Det skal nævnes igen og igen.

Erik Hjulmand, formand for Cyklistforbundet København

Men i takt med, at der er kommet flere bycykler og private cykeludlejningsfirmaer, så er der også et stigende antal turister på cykelstierne - og det kan godt skabe lidt udfordringer. 

- Mange af de turister, der kommer til Damark, kender ikke den cykelkultur, vi har. Altså de er ikke vant til fra deres hjemland, at der er så mange der cykler i forhold til andre transportmidler, så de ved ikke, hvordan de skal gebærde sig, siger Erik Hjulmand, formand for Cyklistforbundet København til TV 2 Lorry. 

Læs også København kåres igen i år til verdens bedste cykelby

Ifølge TV 2 har cykeludlejningsvirksomheden, Donkey Republic, oplever en fordobling af udlejede cykler i 2018.

Brug folder

01:00 Luk video

For er man ikke vant til at drøne rundt i ens hjemby, så kan det være svært at vide, hvor man præcis må køre, og hvornår man skal huske at række en arm i vejret. 

Derfor er det - ifølge Cyklistforbundet - rigtig vigtigt, at man husker at klæde kunderne godt på til turen, hvis man er en af dem der udlejer cykler.

- Mange tænker: Nu kommer vi til cykelbyen København, så skal vi selvfølgelig prøve at cykle. Det kan man vel godt sætte sig ind i. Men det lille ekstra med nogle gode tips, inden man sætter sig op på en cykel, det er en rigttig god ting.

Læs også Chauffør om bus-kaos: Passagerer og kollegaer påkørt flere gange

Han henviser til en folder, som Københavns Kommune har udarbejdet, der på engelsk beskriver de basale cykelregler. Den kan hoteller og cykeludlejere give til turister, inden de begiver sig ud i trafikken.

- Den fortæller turisterne, at de skal huske, at de ikke er de eneste på cyklister i København. De skal huske at være hensynsfulde over for andre cyklister. Det skal nævnes igen og igen - og jeg tror, at mange hoteller tager de her foldere til sig og giver råd. Det kan vi kun bakke op om, siger han.

Se et uddrag af cykelguiden her:

  Foto: Københavns Kommune

Læs også Nye cykeltips til turister: Kom væk fra fortovet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik