Cyklistdirektør forsvarer musik i ørerne i trafikken

Cyklistforbundets direktør mener, det er en dårlig idé at indføre bøder for at cykle med musik i ørerne.

Foto: Nils Meilvang - Scanpix & Ritzau

Dansk Folkeparti vil indføre bødestraf for dem, der cykler med høretelefoner på.

Det har fået Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet, til at fare i blækhuset og skrive et debatindlæg i Politiken. 

Der er ifølge flere videnskabelige undersøgelser fra Holland ingen sammenhæng er mellem ulykker, formindsket opmærksomhed som cyklist og musik/samtale i høretelefoner, mens man cykler

Klaus Bondam, direktør for Cyklistforbundet

- Lad dog cyklisterne høre musik, mens de kører, skriver han. 

Det bekymrer Klaus Bondam, at dem, der udtaler sig om emnet, ikke forstår, hvad det vil sige at være cyklist. 

- Jeg får ofte fornemmelsen, at mange af de mennesker, der udtaler sig om, hvor sindssygt farligt det er at cykle uden hjelm (det er det i nogle situationer, men ikke alle), med musik i ørerne (det kommer an på, hvor man er) og hvor ryggesløst danske cyklister gebærder sig (selvfølgelig skal både bilister og cyklister køre ordentligt), stort set aldrig selv cykler i byerne, lyder det fra Klaus Bondam. 

Læs også Elever foreslog selvlysende cykelstier - kommunen sagde: Ja!

Debatindlægget kommer efter Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti forleden udtalte til TV 2, at han ønsker et forbud mod musik i ørerne på cyklister.  

- Nogle kommer kørende med 300 watt stereo i ørerne, og så er man jo fuldstændig fraværende i trafikken. Når man cykler, er man sårbar, og derfor bør man altså have meget mere fokus på trafikken, og her er en af vores vigtigste sanser hørelsen, lød det fra Kim Christiansen.

Klaus Bondam frygter, at et forbud mod at cykle med musik i ørernne vil få folk til at fravælge cyklen.

- At flere cykler mere i hverdagen, er en ualmindelig god forretning for husholdningen Danmark, lyder det fra cyklistdirektøren, der henviser til, at cyklisternes gode helbred sparer samfundet for mange udgifter.

Klaus Bondam skriver, at det er godt, når politikere interesserer sig for cyklisternes sikkerhed, men han mener ikke, at den ønskede lovændring hænger sammen med den ønskede effekt.

- Der er ifølge flere videnskabelige undersøgelser fra Holland ingen sammenhæng er mellem ulykker, formindsket opmærksomhed som cyklist og musik/samtale i høretelefoner, mens man cykler, lyder det fra Klaus Bondam.

Læs også Cyklisterne vil ikke dele pladsen med fremtidens køretøj

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik