Cykelkaos i byen: Kommune vil kortlægge, hvor det er slemt

Flere steder i København mangler der parkering til cykler, i stedet bliver de sat hulter til bulter. Nu skal kommunen kortlægge manglen på pladser.

00:23

Der er trængsel om pladserne til cykler. Nu skal Københavns Kommune kortlægge pladserne.

Det kan ofte være en svær opgave at finde et cykelstativ til parkering af den to-hjulede i København. 

Der er anslået 678.000 cykler i København, men kun knap 74.000 offentlige cykelparkeringspladser. Der skal ikke meget matematisk snilde til at regne ud, at der er et kapacitetsproblem. 

Så nu skal Teknik- og Miljøforvaltningen i København kortlægge, hvor der er mangler pladser.

De vil gå helt ned i detaljen på det enkelte husnummer, for ofte er manglen på cykelparkering helt lokal. Så mens en gade, der støder direkte op til en travl plads,  kan være ved at drukne i cykler, så kan der ofte være ledige stativer at finde i nabogaden. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.  

Fakta om cykelparkering i København:

- Kun 33 pct. er tilfredse med cykelparkeringen i København. 
- Det er især omkring stationer og butikker, at københavnerne er mindst tilfredse 
- Optællingen starter i Indre By
- Målet er, at 70 pct. af københavnerne skal være tilfredse med cykelparkeringen i 2025

I gang med optællingen

Især i Indre by hober cyklerne sig op, så netop her starter medarbejdere fra Teknik- og Miljøforvaltningen med at tælle op.

De skal registrere, hvor mange cykelparkeringspladser, der er til rådighed, hvor mange cykler der er parkeret i stativerne, og hvor mange cykler der er parkeret uden for stativerne.  

- Det er helt afgørende, at vi får sikret gode cykelparkeringsforhold i byen, så cyklerne ikke ender med at hobe sig op i byrummet til gene for de gående og butiksejerne, eller københavnerne i yderste konsekvens begynder at vælge cyklen fra, siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Københavnerne bliver til foråret inviteret til at plotte ind på et digitalt kort, hvor de oplever, der mangler cykelparkering.

Læs også Kampagne mod cykelkaos: Tænk hvor i parkerer

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik