Cykelkaos i byen: Kommune vil kortlægge, hvor det er slemt

Flere steder i København mangler der parkering til cykler, i stedet bliver de sat hulter til bulter. Nu skal kommunen kortlægge manglen på pladser.

Det kan ofte være en svær opgave at finde et cykelstativ til parkering af den to-hjulede i København. 

Der er anslået 678.000 cykler i København, men kun knap 74.000 offentlige cykelparkeringspladser. Der skal ikke meget matematisk snilde til at regne ud, at der er et kapacitetsproblem. 

Så nu skal Teknik- og Miljøforvaltningen i København kortlægge, hvor der er mangler pladser.

De vil gå helt ned i detaljen på det enkelte husnummer, for ofte er manglen på cykelparkering helt lokal. Så mens en gade, der støder direkte op til en travl plads,  kan være ved at drukne i cykler, så kan der ofte være ledige stativer at finde i nabogaden. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.  

Fakta om cykelparkering i København:

I gang med optællingen

Især i Indre by hober cyklerne sig op, så netop her starter medarbejdere fra Teknik- og Miljøforvaltningen med at tælle op.

De skal registrere, hvor mange cykelparkeringspladser, der er til rådighed, hvor mange cykler der er parkeret i stativerne, og hvor mange cykler der er parkeret uden for stativerne.  

- Det er helt afgørende, at vi får sikret gode cykelparkeringsforhold i byen, så cyklerne ikke ender med at hobe sig op i byrummet til gene for de gående og butiksejerne, eller københavnerne i yderste konsekvens begynder at vælge cyklen fra, siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Københavnerne bliver til foråret inviteret til at plotte ind på et digitalt kort, hvor de oplever, der mangler cykelparkering.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere