Cykelbandit-konkurs: Det har du ret til

Er du kunde hos konkursramte Cykelbanditten? Her kan du se, hvad du har ret til.

Den store cykelforretning-kæde Cykelbanditten er gået konkurs, og mange kunder står tilbage med spørgsmålet: Hvad betyder det for mig?

For at svare på det spørgsmål har TV 2 Lorry allieret sig med forbrugerjurist Henrik Sedenmark fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Nedenfor kan du finde ud af, hvilke rettigheder du har i fem forskellige scenarier, der alle relaterer til Cykelbandittens konkurs.

1. Jeg har købt og betalt en cykel, men ikke fået den leveret

Du kan kun få udleveret cyklen, hvis den er individualiseret - fx via et stelnummer. Hvis du kan oplyse stelnummer eller andet relevant info, skal du henvende dig til den advokat, der er kurator i konkursboet. Du kan fx skrive en mail eller ringe for at høre, hvordan du skal håndtere situationen. Du kan finde den relevante kurator ved at slå det konkursramte firma op på statstidende.dk.

Hvis cyklen ikke er individualiseret, kan du ikke få den udleveret. Så kan du i stedet forsøge dig frem med et pengekrav. Du skal dog være opmærksom på, at du i den sammenhæng kun er en såkaldt 'simpel kreditor'. Det betyder, at du står sidst i køen, når regnskabet bliver gjort op, og at du højst sandsynligt ikke får ret mange penge udbetalt.

2. Jeg har købt en cykel på internettet

Med mindre du har aftalt andet, må det konkursramte firma først trække dine penge, når de har sendt varen. Hvis firmaet har trukket dine penge uden at sende varen, kan du henvende dig til din bank og bede dem føre penge tilbage. Et godt råd: Gør det hurtigst muligt.

3. Jeg har købt en cykel for længe siden - nu er den gået i stykker

Ifølge reklamationsretten er et firma i to år forpligtet til gratis at afhjælpe fejl eller mangler, der var til stede på købstidspunktet. Men et konkursbo foretager ikke reparationer, og derfor kan du kun prøve med et pengekrav.

OBS: Hvis der er producentgaranti på din cykel, kan du henvende dig til producenten, og så bør producenten reparere din cykel.

4. Min cykel står i butikken til reparation eller service

Her skal du kunne udpege din cykel. Typisk via stelnummer, men det kan fx også være, du har en nøgle, der passer til cykellåsen. Tag kontakt til kuratoren i konkursboet jævnfør scenarie 1.

5. Jeg har penge til gode i butikken

Du kan anmelde kravet i konkursboet, men det gør sig igen gældende, at du er såkaldt 'simpel kreditor'. Det vil i realiteten typisk betyde, at du får ingenting eller meget lidt udbetalt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere