CPH Half Marathon skaber trafikkaos: Her kan du krydse ruten

Søndag er der halvmarathon gennem Københavns og Frederiksbergs gader. Se her, hvordan det påvirker trafikken.

Mere end 22.000 løbere skal på ruten, når København og Frederiksberg søndag lægger gader til Copenhagen Half Marathon. Det gør, at dele af hovedstaden vil være spærret af for trafik i perioden mellem klokken 09.00 og 15.00.

To af Københavns mest befærdede gader vil dog være åbne for al trafik under hele Copenhagen Half Marathon. Det drejer sig om Kalvebod Brygge, som er åbent indtil Bernstoffsgade og H.C. Andersens Boulevard / Gyldenløvesgade / Åboulevarden. 

Du kan se hele ruten til CPH Half Marathon, samt hvor du kan krydse ruten her.

Disse veje vil være åbne hele søndag:

Billister skal gennem særlige sluser

Under selve løbet vil det være muligt at krydse flere af de afspærrede gader via særlige sluser. Ruten kan alle steder krydses til fods, så længe der ikke er løbere på det pågældende sted. Billister kan kun krydse ved de særlige sluser.

Flere afspærrede gader bliver også åbnet for trafik, så snart den sidste løbet har passeret.

- Med flere hovedfærdselsårer åbne samt flere krydsningspunkter på ruten sikrer vi os, at bilister og andre trafikanter kan komme rundt i byen både på tværs af ruten og inden for ruten. Det er vigtigt for os netop at udarbejde en trafikplan med åbne veje, så vores fest bliver en god oplevelse også for dem, der ikke løber med, siger Lars Nissen, der er løbsteknisk chef for Copenhagen Half Marathon, i en pressemeddelse.

Her vil det være muligt at krydse CPH Half Marathon-ruten i bil, når der ikke er løbere i området:

Bilfri Søndag

Umiddelbart efter CPH Half Marathon vil flere gader forblive afspærret i forbindelse med Bilfri Søndag. Det drejer sig om Østerbrogade (mellem Poul Henningsens Plads og Trianglen), Strandboulevarden, Nørrebrogade (inkl. Dronning Louises Bro), Enghavevej og Ingerslevsgade.

De gader bliver åbnet for Bilfri-Søndag-aktiviteter, når den sidste løbet har passeret strækningen, og forbliver afspærret indtil klokken 20.00, hvor afspærringerne fjernes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere