Copenhagen Lions svarer igen: "Det er forvaltningens skyld"

Foreningen Copenhagen Lions, som siden 2016 har drevet kommunens skøjtehal i Ørestad, er blevet politianmeldt. Nu svarer klubben igen.

05:07

Kultur- og Fritidsforvaltningen har besluttet at melde skøjte- og ishockeyklubben Copenhagen Lions til politiet. Kommunen opsiger samtidig klubbens aftale om at drive Ørestad skøjtehal fra første januar 2018.

Det skyldes Rod i økonomien, manglende aflevering af regnskab revideret af statsautoriseret revisor og uregelmæssigheder i moms, skat, kørselsafregning og erklæringer til kommunen.

Læs også Københavns Kommune politianmelder Copenhagen Lions

TV 2 Lorry har torsdag forsøgt at få en kommentar fra klubbens formand Mogens Christensen og næstformand Esben Sloth, men her lød meldingen, at de først ville udtale sig, når de havde haft mulighed for at læse rapporten.

Klubben har torsdag aften skrevet et længere svar på Facebook, hvori man skriver, at det hele er forvaltningens skyld. Et skriv, der kort tid efter er blevet slettet igen.

TV 2 Lorry har dog fået tilsendt hele skrivelsen, som du kan læse i sin helhed nederst i artiklen.

"Copenhagen Lions har gennemlæst revisionsrapporten på klubben, og intet fundet der berettiger en politianmeldelse. En sådan skal snarere ses som et forsøg på at fjerne fokus fra Forvaltningens manglende ønske om at tage ansvar for driften af Ørestad Skøjtehal," står der blandt andet.

Læs også Fætter, kone og sønner er med i klubben - men det er ikke nepotisme

Helt konkret hævdes det, at forvaltningen ikke forstår revisionslovgivningen i Danmark, samtidig med at man også beskylder forvaltningen for, ikke at overholde et tilsagn om at Copenhagen Lions skulle stille personale og udstyr til rådighed for offentligt skøjteløb og også have indtjeningen herfra.

Ifølge skrivelsen har klubledelsen kendt til politianmeldelsen, men at man ikke har kunne få svar på, hvem der stod bag anmeldelsen, hos politiet.

"Copenhagen Lions er fra centrale kilder i Københavns Kommune for flere dage siden blevet tippet om at dette havde fundet sted. Copenhagen Lions har forespurgt hos politiet og fået besked om at ”nogen” har politianmeldt klubben for noget", stod der i teksten, før den altså blev slettet.

Læs også Slut med foreningsdrevet skøjtehal i Ørestad

Læs hele skrivelsen herunder.

Svar fra Copenhagen Lions

Copenhagen Lions konstaterer at Kultur og Fritidsforvaltningen har besluttet at melde klubben til politiet.

Copenhagen Lions er fra centrale kilder i Københavns kommune for flere dage siden blevet tippet om at dette havde fundet sted. Copenhagen Lions har forespurgt hos politiet og fået besked om at ”nogen” har politianmeldt klubben for noget.

Copenhagen Lions har gennemlæst revisionsrapporten på klubben, og intet fundet der berettiger en politianmeldelse. 

En sådan skal snarere ses som et forsøg på at fjerne fokus fra Forvaltningens manglende ønske om at tage ansvar for driften af Ørestad Skøjtehal. 
Kendsgerningen er at de begrundelser Forvaltningen har angivet for at opsige aftalen handler om;

 1) at forvaltningens ikke forstår revisions lovgivningen i Danmark i forhold til hvem der er påtegnings berettigede og 2) at Forvaltningen løber fra det tilsagn hele driften blev overgivet på, nemlig at Copenhagen Lions skulle stille personale og udstyr til rådighed for offentligt skøjteløb og også have indtjeningen herfra.

Dette er en praksis kommunens anden klub også praktiserer i Østre Skøjtehal.

Revisionsrapporten rummer en sønderlemmende kritik af Kultur og Fritidsforvaltningens instrukser og administration af de tilskud man har ydet. Revisionsrapporten rummer endvidere en henstilling til KFF om at bistå foreningen, således at de konstaterede forhold bringes i overensstemmelse med gældende regler.

En sådan bistand har KFF aldrig været villig til at yde. KFF´s indstilling i denne sag forekommer således at være et omfattende forsøg på ansvars fraskrivelse.
I forhold til driftsaftalen er denne misligholdt groft fra Fritid KBH´s side. Eksempelvis har Fritid KBH ikke opfyldt sin forpligtigelse i forhold til løbende evalueringsmøder. Fritid KBH har ikke taget initiativ til at mødes og evaluere det faktiske omkostningsforbrug ved drift af Ørestad Skøjtehal med henblik på at vurdere betaling for driften i henhold til driftsaftalen.

Fritid KBH har haft travlt med at komme ud af aftalen den seneste måned med forskellige begrundelser.
Copenhagen Lions er ikke orienteret om hvorfor, men kendsgerningerne er at Ørestad Skøjtehal pga. defekte energiforanstaltninger forbruger usædvanligt meget mere end forventet. Et forhold alle parter har erklæret Copenhagen Lions ikke kan lastes for. Ansvaret er naturligvis Københavns Kommune i samarbejde med entreprenøren og de rådgivende virksomheder på byggeriet.

Dette merforbrug ønsker man angiveligt ikke at tage ansvar for. I stedet for at bygge en sag op omkring misligholdelse og politianmeldelse burde Fritids- og Kulturforvaltningen forholde sig til Fritid KBH´s ansvar i denne sag og ikke mindst den sagsgang der har været i den pågældende afdeling gennem det seneste halve år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik