CNN kårer København som verdens bedste storby at bade i

København er verdens bedste storby for svømme- og badeentusiaster. Byer som Rio, Sydney og Lissabon henvises til sekundære placeringer af CNN Travel.

Havnebadet på Islands Brygge er blandt de steder, der fremhæves som oplagte til at nyde badevandet, når temperaturerne stiger. Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Nok bryster København sig af at have en forholdsvis ren inderhavn, som indbyggere kan svømme i, når ellers temperaturerne tillader det.

Læs også Europas bedste madbod ligger i København

Men det er nok de færreste, der sidestiller København med storbyer som Rio de Janeiro, Barcelona eller Miami, når det kommer til det at nyde en dukkert.

Det bør de ifølge CNN heller ikke. For København er faktisk bedre end de førnævnte byer at svømme og bade i.

Verdens bedste rent faktisk.

I hvert fald ifølge det store internationale nyhedskonglomerats CNN's rejsesektion, CNN Travel, der har udarbejdet en liste over "Best cities for svimming".

Læs også Skal du på stranden? Her får du rent badevand og gode faciliteter

Og den topper København altså.

- Omringet af vand er København en sand glæde for svømmere, specielt som midsommer nærmer sig og vinteren bliver et fjernt minde, skriver rejsesiden om København, der roses for sit rene omend kølige vand.

Blandt andet fremhæver CNNs rejsesektion Amager Strandpark som det ideelle sted, mens Islands Brygge og Fisketorvet beskrives som gode alternativer. 

Zürich og London kåres til næst- og tredjebedste byer for svømmere.

Med en 11.-plads på listen er Stockholm den anden nordiske repræsentant, mens Rio de Janeiro og den meget berømte Copacabana-strand rangeres lavere på listens afsluttende 12.-plads. 

CNN's liste over de bedste storbyer at svømme i

1. København

2. Zürich

3. London

4. Hong Kong

5. Vancouver

6. Sydney

7. Lissabon

8. Paris

9. New York

10. Berlin

11. Stockholm

12. Rio de Janeiro

Kilde: CNN Travel

Læs også Populær københavnsk strand får make-over

Amager Strandpark fremhæves af CNN Travel. Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau Scanpix

Fisketorvet nævnes som et godt alternativ til Amager Strandpark. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

Islands Brygge med havnebadet er også et populært valg blandt badeglade københavnere. Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau ScanpixTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik