Christianias naboer er glade - næsten...

Christiania får ros for blandt andet at nedrive hashboderne, men trafikforholdene på Refshalevej er stadig en torn i øjet på naboerne.

Christianitternes beslutning om at nedrive hasboderne og imødekomme en række andre ønsker fra politiet, får lovord med på vejen fra foreningen Christianias Naboer.

- Vi havde opfordret dem til at vise civilcourage, og det gjorde de, skriver naboerne i en pressemeddelse.

Videoovervågning, kraftig belysning, fjernelse af store sten og pullerter og et forbud mod at taxier holder i Prinsessegade ud for Christiania. Alt sammen noget som falder i Christianias Naboers smag.

Men det er ikke ros det hele.

Blandt andet bliver Christiania kritiseret for de mange biler, der holder på Refshalevej fra svinget efter Børnebyen og flere hundrede meter væk.

- Her holder christianitternes store bilpark i begge sider af den smalle vej, fordi Christiania med henvisning til aftalen med Staten fastholder, at Christiania skal være bilfri. Det betyder, at det omgivende samfund bærer byrden af Christianias bilfrihed, lyder det fra naboerne.

Risenga Manghezi fra Pressegruppen på Christiania anerkender, at der er et problem med parkerede biler på Refshalevej.

- Det handler ikke kun om christianitternes biler. Folk, der kommer for at opleve det bilfri Christiania, kommer jo også nogle gange i bil, siger Risenga Manghezi.

Men Christiania prøver at gøre noget ved trafikforholdene på Refshalevej. Ifølge Risenga Manghezi er christianitterne i dialog med Københavns Kommune om, hvordan man kan lave en bedre løsning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere