Christiania-advokat: Staten skal overtage Pusher Street

Knud Foldschack vil give Pusher Street tilbage til staten

Foto: TV 2 Lorry

Først kæmpede de i årevis for at få retten til Fristaden Christiania. Men nu er der en enkelt gade, de gerne vil forære tilbage til samfundet igen - den forkætrede Pusher Street, hvor hashhandel og kriminalitet igen er helt ude af kontrol.

I et interview i Berlingske i dag foreslår advokat og næstformand i Fonden Fristaden Christiania, Knud Foldschack, at staten overtager Pusher Street.

-Som det civile Christianias repræsentant synes jeg snart, at der kun er én løsning tilbage. Det er at tænde nefa-blænderen for politikerne og sige: Nu udstykker vi Pusher Street. Det er jo os, der ejer Pusher Street - Christianitterne og fonden ejer Pusher Street. Så må vi udstykke Pusher Street og levere det tilbage til ministeren, lyder den markante melding fra advokaten i Berlingske.

Læs også Pusher Street et år efter rydning: Hashboderne er tilbage

Forslaget kommer i forbindelse med et-året for rydningen af Pusher Street.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle mandag, så er hashsalget oppe på et niveau, der er næsten mage til det, den illegale handel havde før rydning, og beboerne har meddelt, at de ikke magter at holde Pusher Street hashfri. De har påpeget, at en legalisering af hash i deres øjne er den eneste løsning på problemet, men den tanke har folketingets politikere skudt ned igen og igen - senest i TV 2 Lorry tirsdag.

14:51

Se Søndagsmagasinet om Pusher Street - et år efter rydningen, her:

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik