Chauffør om bus-kaos: Passagerer og kollegaer påkørt flere gange

Ingen er tilfredse med bus-kaosset ved Ingerslevsgade. Både passagerer, chauffører og cyklister efterlyser løsning.

På Ingerslevsgade på Vesterbro fræser hvæsende cyklister forbi forvirrende busturister, der står i kø midt på cykelstien.

København har ingen terminal til langfartsbusser, derfor ankommer over en million busturister hvert år forskellige uorganiserede steder i byen.

quote - En to-tre gange er passagerer på vej ud af bussen blevet ramt af en cyklist.  Flere af mine kollegaer er også blevet ramt af biler på den anden side af bussen ved bagagerummet. Det er livsfarligt

Alfredo Trindade, buschauffør 

Alfredo Trindade er chauffør for det svenske busselskab Swebus. Han himler med øjnene, når man nævner trafiksituationen på Ingerslevsgade. I mange år har han sat passagerer af og samlet dem op igen på Ingerslevsgade:

- En to til tre gange er passagerer på vej ud af bussen blevet ramt af en cyklist.  Flere af mine kollegaer er også blevet ramt af biler på den anden side af bussen ved bagagerummet. Det er livsfarligt!

Alfredo Trindade bakker op om de københavnske politikere, der lige nu endnu en gang arbejder for at få bygget en fjernbusterminal.

- Jeg tænker, at man bør få en terminal, så vi har et sted at parkere. København er trods alt en stor by. 

Farlig ventetid

Op mod en million rejser hvert år til eller fra København med en såkaldt fjernbus – det er for eksempel Rødbillet eller endagsture fra Sverige. En stor del af busserne holder til på Ingerslevsgade, hvor der hver dag holder op mod 15 busser af gangen.

I køen til en af middagsafgangene med Rødbillet i dag fra Ingerslevsgade var der mange passagerer, der kunne snakke med om sammenstød:

quote Der er generelt meget kaos, og det kan være meget frustrerede, at folk ikke ved, hvad der foregår og ikke rigtigt tænker sig om med store tasker. Det hele er meget forvirrende.

Anne Mailund, Vesterbro-cyklist

- Jeg har set, hvor folk er kommet til at støde ind i bagage. Så bliver folk meget sure, både dem, der får ramt deres bagage, og cyklisterne. Jeg har også set folk falde af deres cykler, fortæller Benjamin Jørgensen.

Også Camilla Blaabjerg har som flittig buspassager flere gange set halvfarlige episoder:

- Nogle af cyklisterne har måske lidt travlt og har brug for at komme hurtigt forbi, og hvis man så lige står i vejen, så det ikke dem alle sammen, siger hun.

Se her, hvordan det ser ud, når cyklister må zigzagge mellem bagage og turister på Ingerslevsgade. 

Forvirrede turister spærrer

Situationen er dog ikke kun irriterende for buschauffører og passagerer, men også for cyklisterne. Efter reglerne skal de nemlig holde tilbage for buspassagerne og lade dem komme sikkert af og på bussen, fordi passagerne bliver sat af direkte ud til en cykelsti.

Men det kræver en hel del tålmodig ikke at forsøge at manøvre sig forbi, når der konstant vrimler passagerer ud af busserne, eller passagerne spærrer vejen for først at stå i kø til bagagerummet og så til at komme ind i bussen.

Anne Mailund bor på Vesterbro og kører tit langs Ingerslevsgade. Hun er meget træt af at zigzagge ud og ind mellem turister:

- Der er generelt meget kaos, og det kan være meget frustrerede, at folk ikke ved, hvad der foregår og ikke rigtigt tænker sig om med store tasker. Det hele er meget forvirrende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere