Caspers juleidé hjalp 1000 mennesker: Nu spreder den sig

Føtex i Vanløse planlægger igen i år at dele ud af den overskydende julemad den 24. december.

00:15

Det spredte stor glæde, da føtex i Vanløse sidste år delte ud af butikkens overskydende mad om morgenen den 24. december.

Faktisk så stor glæde, at der sidste år var lang kø foran butikken, hvor et sted mellem 700 og 1000 mennesker modtog en pose med overskudsmad.

Føtex i Vanløse vil derfor gentage succesen med at dele mad ud i år.

- Det er enormt rørende og går lige i hjertet, når man oplever sådan en stor taknemmelighed blandt andre. Vi håber selvfølgelig at kunne glæde lige så mange i år, og at mærke den følelse i kroppen, det giver at hjælpe andre, er bare det hele værd, siger varehuschef i føtex Vanløse, Casper Østergaard.

Sådan så det ud, da der opstod kæmpe kø foran føtex i Vanløse den 23. december sidste år. Foto: Dansk Supermarked

 

Læs også God stil: Supermarked giver overskudsmad til hjemløse

Pakkes af de ansatte

Maden i poserne er nogle af de varer, der ikke er solgt når føtex lukker den 23. december, og som ikke kan holde sig til, når butikkerne igen åbner på den anden side af juledagene.

Varerne hentes i tolv forskellige føtex-butikker i Københavnsområdet, og de ansatte i føtex står selv for at pakke poserne - på frivillig basis tidligt om morgenen, inden varerne deles ud.

Flere vil dele mad ud

Sidste års succes med maduddeling har også været en så stor succes, at Føtex nu vil dele mad ud på landsplan. Derfor indsamles der i år mad fra 57 føtex-butikker, der deles ud på seks forskellige steder.

- Først og fremmest er jeg da mega stolt over, at vi i hele føtex-kæden gør sådan en stor forskel for en masse mennesker, men jeg er selvfølgelig også enormt stolt over, at vi kickstartede uddelingen her i Vanløse, og at det nu har bredt sig til en landsdækkende indsats siger varehuschef Casper Østergaard.

Læs også Ildsjælen Githa får lov til at tømme supermarkeder

Flere andre supermarkedskæder har også delt mad ud i juletiden de seneste år. Blandt andet uddeler COOPs butikker og Lidl også mad flere steder i landet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik