Bygning på Vesterbrogade har omfattende skader efter brand

Hovedstadens Beredskab har nu forladt Vesterbrogade 146. Det tog 28 timer at slukke branden og sikre området. På mandag skal politiet fastslå brandårsagen.

 - Det har været virkelig hårdt arbejde.

Sådan lyder det fra indsatsleder Magnus Mattson i de sidste timer, inden Hovedstadens Beredskab pakkede sammen efter branden på Vesterbrogade 146. 

60 brandfolk på stedet

Branden brød ud fredag omkring kl. 13. Flammerne var på et tidspunkt helt op til 10 meter høje, og da branden var på sit højeste, arbejdede 60 brandfolk på stedet.

Selve slukningen tog cirka tre timer, og derefter har der været et stort arbejde med at efterslukke og sikre området. Beredskabet har blandt andet fjernet de to gavle, da de risikerede at styrte sammen.

- Der er desværre store skader på bygningen. Hele tagkonstruktionen er brændt væk, og adskillelsen mellem loftet og de øverste lejligheder er faldet ned, så der er meget store skader på lejlighederne på øverste etage, og så er der en hel del vandskader på resten af etagerne i ejendommen. Det er et trist resultat for beboerne, siger Magnus Mattsson.  

Ejendommen på Vesterbrogade er af ældre dato, og det har ifølge indsatslederen gjort det ekstra svært at få helt bugt med ilden. 

- Der var trækonstruktioner og hulrum, der gjorde, at der opstod glødebrande, og det vi kalder kontruktionsbrande, som var vanskelige at slukke. 

Kaffe og kage

Mens arbejdet stod på, blev de hårdtarbejdende brandfolk forkælet af både beboere og forretningsdrivende i området, der kom med kaffe, kage og lignende.  

- Det er dejligt at blive mødt af sådan nogle venlige mennesker, det gør virkelig en forskel, lyder det fra indsatslederen.

Hovedstadens Beredskab har nu forladt stedet, men vil sende et par folk forbi senere på aftenen for at tjekke, at ilden ikke er blusset op igen. På mandag starter politiet arbejdet med at finde brandårsagen. 

Københavns Politi oplyser, at dele af Vesterbrogade vil være spærret frem til søndag morgen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere