Byggeplan på omstridt område et skridt videre

By og Havn søger partner til udvikling af Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn

13:24

Fiskerihavnen ærgrer sig over en fremtid med mere byggeri. Se vores Søndagsmagasin om området.

Planerne om at bygge 550 boliger på et område ved Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn rykker nu et skridt videre. For By og Havn, der står bag udviklingen af mange af de store byggerier langs Københavns Havn, har annonceret, at de søger en partner, som skal være med til at udvikle det kommende område.

Bådehavnsgade, Fiskerihavnen og særligt Stejlepladsen bag den lile havn er kendt som et grønt og fredet område, som nu er under affredning.  Arealet blev udpeget, da Københavns Kommune definitivt opgav at bygge på et nærliggende område på Amager Fælled efter massive protester fra borgere, naturforeninger og lokale grupper. Her skulle der have ligget over 2.000 boliger - og salget af grundene på det areal var tænkt ind i finansiering af hovedstadens metrosystem. 

Da planerne kuldsejlede, udpegede komunen en række nye områder og et af dem er altså arealet ved Bådehavnsgade. Men heller ikke her undgik man protester.

- Vi tænker absolut, at det er en hovsa-løsning. Det er et politisk kompromis, som ikke har grund i en velovervejet planlægning. Og vi ser ikke området i Sydhavnen som velegnet til byudvikling, fordi infrastrukturen slet ikke er tilstede her endnu, lød det tidligere på måneden fra Svend-Erik Fangel, der er næstformand i Friluftsrådets Kreds København.

Men planerne skrider fremad.

By og Havn har meddelt, at de nu søger en samarbejdspartner. Og hvor By og Havcn selv skal eje 50 procent af det udviklingsselskab, der skal stå for projektet, så skal den kommende samarbejdspartnber stå for ejerskabet af den anden halvdel.

En stor del af lejlighederne i området tænkes etableret som lejeboliger, og 25 procent af byggeriet skal være almennyttigt boligbyggeri.

 - Målsætningen er, at udvikle et grønt, mangfoldigt og varieret byområde med fokus på bæredygtighed og fællesskab. Projektet er endnu kun fastlagt på et overordnet plan, så der er gode muligheder for at deltage i udviklingen helt fra starten og præge hele området, skriver By og havn i en pressemeddelelse.

By og Havn har sat 25. januar som frist for interesserede partnere, 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik