Byen sminkes før forår: Hundredvis af træer plantes nu

Vinterplantning af træer og buske skal sikre, at hovedstaden fremstår grøn og indbydende, når foråret igen kommer til København.

Grønt og frodigt rimer godt på bæredygtig cykelby, og dét er netop, hvad København er for mange mennesker verden over. 

Derfor er man også fra kommunens side allerede nu i gang med at trimme, passe, pleje og plante grønt i byens gader, så man er klar til foråret.  

I de kommende to måneder vil man plante mere end 200 træer og 600 buske. Der er primært tale om genplantning, men der kommer også stammer i jorden på nye lokationer rundt omkring.

Allerede blomster til sommer

Nogle arter er nemlig placeret uhensigtsmæssigt, fordi byen har forandret sig omkring dem. Andre træer bliver blot syge og gamle. 

- Den årlige vinterplantning er et godt eksempel på, hvordan vi hele tiden arbejder med at vedligeholde byens natur og træer, så københavnerne kan få en masse gode, grønne oplevelser. Det er et omfattende arbejde, der har stor betydning for oplevelsen af byens gader og grønne områder, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, i en pressemeddelelse. 

Rønnebærtræerne ved den trafikerede Tagensvej erstattes blandt andet af nye Elmetræer, som egner sig bedre til livet som vejtræ. Desuden sættes der bøg, storbladet lind og japanske kirsebærtræer, som allerede til foråret vil stå med lyserøde og hvide blomster. 

Pluk æbler ved søen

I fremtiden får man også mulighed for at slappe af i skyggen fra syv helt nye hængepil og seks nye asketræer, som er plantet ved Damhussøen, mens der i Valbyparken bliver mulighed for at plukke frugt fra flere nye æble- og blommetræer, der bliver sat i jorden ved Tudsemindesøen.

Udover de nye træer planter man også en masse buske i byen. 

I Indre By får Eidsvoll Plads og Sølvgade begge et markant grønt løft med genplantningen af henholdsvis 440 bøgehække og 100 tjørnehække, og på Møntmester Plads i Nordvest erstatter forvaltningen syv træer, som er gået ud, med friske Ginkotræer.  

Vinterplantning

Ny byskov skal sikre grønt image

Københavns Kommune har et mål om at plante i alt 100.000 træer, og at 75 procent af byens børn skal tænke på byen som grøn og frodig i 2025. 

Man har blandt andet besluttet at sætte 25.000 nye træer i den nye byskov på Kalvebod.

Skoven vil, når den er færdigplantet, indeholde mindst 95 procent af de danske arter fordelt på mere end 30 forskellige arter og buske. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere